Ιράν: Σκότωσαν το 20χρονο “κορίτσι με την αλογοουρά”

Ιράν: Σκότωσαν το 20χρονο “κορίτσι με την αλογοουρά”
twitter/@AlinejadMasih

Με έξι σφαίρες στο λαιμό, το πρόσωπο και την καρδιά οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας έκοψαν το νήμα της ζωής της 20χρονης Χαντίς Νατζαφί που συμμετείχε στις διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Χωρίς να φορά τη μαντίλα που της έχουν επιβάλει, στάθηκε αποφασιστικά απέναντι από τις αστυνομικές δυνάμες, έπιασε αλογοουρά τα μαλλιά της και κατευθύνθηκε προς το συγκεντρωμένο πλήθος που απο τις 16 Σεπτεμβρίου διαδηλώνει στους δρόμους του Ιράν.

Αυτές ήταν ίσως και οι τελευταίες κινήσεις της 20χρονης Χαντίς Νατζαφί, που πυροβολήθηκε με 6 σφαίρες στον λαιμό, την κοιλιά και το πρόσωπο.

Η δημοσιογράφος και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών Μασίχ Αλινετζάντ ανακοίνωσε τον θάνατό της Χαντίς στις 25 Σεπτεμβρίου, δημοσιεύοντας το όνομά της και ένα βίντεο μαζί με τις λεπτομέρειες για τον θάνατό της: πυροβολήθηκε έξι φορές από τις αρχές αφού έδεσε τα μαλλιά της και μπήκε με τόλμη στη μέση μιας διαδήλωσης, στο Καράτζ, 36 χιλόμετρα δυτικά της Τεχεράνης..

Οι φωτογραφίες και το βίντεο της Χαντίς έχουν κοινοποιηθεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, υπέστη τραύματα στην κοιλιά, το λαιμό, την καρδιά και το χέρι στις 21 Σεπτεμβρίου. Μετά την επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ghaem, όπου αργότερα εξέπνευσε.

“Ήταν μόλις 20 ετών”, είπε η αδερφή της στην Αλινεζτάντ. “Η καρδιά της ήταν ραγισμένη για την Αμινί. Είπε ότι δεν θα μείνει σιωπηλή. Την σκότωσαν με έξι σφαίρες”.

Η Χαντίς Νατζαφί είναι για τους Ιρανούς πλέον, το κορίτσι με την αλογοουρά και σύμβολο των διαδηλώσεων.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα