Ιράν: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από πλημμύρες

Ιράν: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από πλημμύρες
Στρατιωτικά οχήματα μεταφέρουν κατοίκους. Φωτό αρχείου. AP

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας αγνοείται και εκατοντάδες χωριά έχουν αποκλειστεί από τις πλημμύρες που σάρωσαν το νότιο τμήμα του Ιράν.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο νότιο Ιράν, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό εκατοντάδων χωριών, μετέδωσαν σήμερα τα επίσημα ΜΜΕ.

«Μέχρι τώρα, τρεις άνθρωποι είναι νεκροί και ένας τέταρτος αγνοείται», ανέφερε στην ιστοσελίδα του το Press TV, η αγγλόφωνη υπηρεσία της κρατικής τηλεόρασης.

Τα συνεργεία διάσωσης χρησιμοποίησαν βάρκες και ελικόπτερα προκειμένου να παράσχουν βοήθεια μετά τη διακοπή της οδικής πρόσβασης εξαιτίας των πλημμυρών σε αστικές περιοχές των επαρχιών Χορμοζγκάν, Κερμάν και Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Δεν έχουν καταφέρει να φθάσουν μέχρι τώρα στην πόλη Κασρ-ε-Καντ και σε 40 κοντινά χωριά κοντά σε ένα φουσκωμένο ποτάμι στη Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Ραχιμπάχς Πακαντίς, τον οποίο επικαλείται το Irna.

Πεντακόσια χωριά έχουν πληγεί και χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί ή υπέστησαν ζημιές σε αυτή τη νοτιοανατολική επαρχία του Ιράν, μετέδωσε ακόμη το Irna, το οποίο πρόσθεσε ότι 285 οικογένειες στεγάστηκαν σε αντίσκηνα από την Ερυθρά Ημισέληνο.

«Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι στα χωριά του Σιστάν-Μπαλουτσιστάν έχασαν τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρών», δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Αλιρεζά Ραϊζί.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, ο ιρανικός ιδεολογικός στρατός, ανακοίνωσε ότι διένειμε 1.000 δέματα τροφίμων στους πληγέντες, σύμφωνα με το Irna.

Στην επαρχία Κερμάν, δρόμοι έχουν κοπεί και 40 χωριά έχουν υποστεί ζημιές, ενώ στην επαρχία Χορμοζγκάν 61 άνθρωποι διασώθηκαν.

Η ποσότητα της βροχής που έπεσε στην επαρχία Χορμοζγκάν (νοτιοδυτικά) από την Παρασκευή «δεν έχει προηγούμενο», μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο Isna.

«Οι άνευ προηγουμένου πλημμύρες ρημάζουν την επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, προκαλώντας σημαντικές ανθρώπινες και υλικές ζημιές», έγραψε χθες, Δευτέρα, στο Τwitter ο υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Οι πλημμύρες είναι οι χειρότερες στο Ιράν μετά εκείνες που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 70 ανθρώπων σε 20 επαρχίες τον Απρίλιο.

Στο Αφγανιστάν και στο γειτονικό Πακιστάν, τουλάχιστον 110 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες τις δύο τελευταίες εβδομάδες, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι των δύο χωρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα