Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν γύρω από το κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου AP

Δεκάδες αστυνομικοί έχουν παραταχθεί έξω από το κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Καράκας. Ποιος ο λόγος της απόφασης του Μαδούρο.

Περικυκλωμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι από την Παρασκευή η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Καράκας, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι "ενισχύει την επιτήρηση" αυτού του κτιρίου, το οποίο είναι άδειο αφότου οι δύο χώρες διέκοψαν τις σχέσεις τους.

Δεκάδες αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή και εμπόδιζαν τους δημοσιογράφους να πλησιάσουν στο τεράστιο συγκρότημα. Μια ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου δεν κατάφερε να φωτογραφίσει ή να βιντεοσκοπήσει την πρεσβεία, ακόμη και από απόσταση και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, κατ' εντολή των δυνάμεων ασφαλείας.

"Ζήτησα να ενισχυθεί η επιτήρηση και η προστασία στο κτίριο που στέγαζε την πρεσβεία των ΗΠΑ, το οποίο ανήκει στην αμερικανική κυβέρνηση", ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Μαδούρο, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. "Θα την προστατεύσουμε κι άλλο, επειδή η Βενεζουέλα σέβεται το διεθνές δίκαιο", πρόσθεσε, καταγγέλλοντας την εκδίωξη, από την αμερικανική αστυνομία, ακτιβιστών που είχαν καταλάβει το κτίριο της βενεζουελάνικης πρεσβείας στην Ουάσινγκτον.

Οι τελευταίοι τέσσερις ακτιβιστές, που στηρίζουν τον Μαδούρο, συνελήφθησαν χθες. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έκανε λόγο για μια "βάρβαρη ενέργεια" η οποία καταπατά το διεθνές δίκαιο. Ο στόχος των ακτιβιστών ήταν να μην μπορέσουν να μπουν στη διπλωματική αποστολή οι εκπρόσωποι του Χουάν Γκουαϊδό, του ηγέτη της αντιπολίτευσης που έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος. Οι διπλωμάτες της κυβέρνησης του Μαδούρο εγκατέλειψαν την πρεσβεία στις 24 Απριλίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενεζουέλα, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network