Ισπανία: 62χρονος έμεινε παγιδευμένος επί 16 ώρες σε αναποδογυρισμένο ιστιοφόρο στον Ατλαντικό

Ισπανία: 62χρονος έμεινε παγιδευμένος επί 16 ώρες σε αναποδογυρισμένο ιστιοφόρο στον Ατλαντικό
Το αναποδογυρισμένο ιστιοφόρο μέσα στο οποίο επέζησε ο 62χρονος Γάλλος Spanish Coastguard

Περιπέτεια στον Ατλαντικό Ωκεανό για έναν 62χρονο Γάλλο, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει κάτω από το αναποδογυρισμένο ιστιοφόρο του επί 16 ώρες, όταν αυτό ανετράπη στα ανοιχτά της βορειοδυτικής περιοχής της Γαλικίας της Ισπανίας.

Θα μπορούσε εύκολα να αποτελεί σενάριο ή σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας με θέμα κάποιο ναυάγιο, ωστόσο η περιπέτεια στη θάλασσα για έναν 62χρονο Γάλλο λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία.

Ο 62χρονος άνδρας με καταγωγή από τη Γαλλία κατάφερε να επιζήσει για 16 ώρες στο αναποδογυρισμένο ιστιοφόρο του στον Ατλαντικό Ωκεανό, προτού διασωθεί από δύτες της ισπανικής ακτοφυλακής σε μια επιχείρηση που περιέγραψαν ως “στα όρια του ακατόρθωτου“.

Το μήκους 12 μέτρων ιστιοφόρο με την ονομασία “Jeanne SOLO Sailor εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 8:23 μ.μ. τοπική ώρα τη Δευτέρα στα 14 μίλια από τα νησιά Σισάργκας, ανοιχτά της βορειοδυτικής περιοχής της Γαλικίας της Ισπανίας, δήλωσε η ακτοφυλακή. Τα δεδομένα παρακολούθησης έδειξαν ότι είχε αποπλεύσει από την πορτογαλική πρωτεύουσα, τη Λισαβόνα, το πρωί της προηγούμενης ημέρας.

Σωστικό πλοίο με πέντε δύτες και ένα ελικόπτερο κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό του 62χρονου, ενώ όπως αναφέρει το BBC, ένας εκ των δυτών που πλησίασε το κύτος του σκάφους για να αναζητήσει σημεία ζωής, ο άνδρας, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, απάντησε στο χτύπημά του στη γάστρα του σκάφους, χτυπώντας από μέσα.

Με τη θάλασσα να είναι πολύ ταραγμένη για να επιχειρήσουν διάσωση, προσάρτησαν πλευστικά μπαλόνια στο κύτος του πλοίου για να το αποτρέψουν από το να βυθιστεί περαιτέρω και περίμεναν μέχρι το πρωί.

Δύο δύτες κολύμπησαν κάτω από το σκάφος για να βοηθήσουν τον 62χρονο, τον οποίο βρήκαν να φοράει στολή δύτη και να είναι βυθισμένος στο νερό μέχρι τα γόνατά του.

Ο Vicente Cobelo, μέλος της ομάδας ειδικών επιχειρήσεων της ακτοφυλακής, είπε σε τοπικό σταθμό ότι ο άνδρας πήδηξε οικειοθελώς στο παγωμένο νερό και κολύμπησε κάτω από τη βάρκα για να φτάσει στην επιφάνεια της θάλασσας.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε με αεροπλάνο σε νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες αλλά και για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, αλλά έλαβε εξιτήριο αμέσως μετά καθώς δεν αντιμετώπιζε προβλήματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα