Ισπανία: Έκκληση Σάντσεθ στους Podemos για αποφυγή νέων εκλογών

Πέδρο Σάντσεθ
Πέδρο Σάντσεθ AP

Ο ηγέτης των Ισπανών Σοσιαλιστών απηύθυνε έκκληση στους Podemos να κάνουν ένα "βήμα προς τα εμπρός" προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα προσφυγή στις κάλπες.

Δύο εβδομάδες πριν την λήξη της προθεσμίας για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ παρότρυνε χθες Σάββατο το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Unidas Podemos (UP) να τον στηρίξει, για την αποφυγή νέων εκλογών.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και των Podemos δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε μία συμφωνία, και ενόψει της προθεσμίας της 23ης Σεπτεμβρίου για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ο Σάντσεθ δήλωσε ότι ο στόχος του είναι η συγκρότηση μιας «προοδευτικής κυβέρνησης».

Τον Ιούλιο, ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός απέτυχε δύο φορές να εξασφαλίσει τη στήριξη του κοινοβουλίου, αφού κατέρρευσαν οι συνομιλίες με το Podemos. Αν δεν καταφέρει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, στις 10 Νοεμβρίου.

Ο Σάντσεθ έχει προσφέρει μια εναλλακτική επιλογή στο πλαίσιο της οποίας το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς θα μπορούσε να συμφωνεί σε πολιτικές και να πάρει μη υπουργικά αξιώματα.

Προσπαθεί να πείσει τον ηγέτη του UP Πάμπλο Ιγκλέσιας να στηρίξει την πρωθυπουργία του. «Έχουμε τις απαραίτητες έδρες και έχουμε ένα κοινό πρόγραμμα. Αυτό που ξέρουμε ότι χρειάζεται το Podemos να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός και να τερματιστεί αυτό το αδιέξοδο», δήλωσε χθες σε μια εκδήλωση του PSOE στο Τολέντο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Vegan ακτιβίστρια δέχτηκε σφαίρες επειδή πήγε να σώσει κουνέλια

Ταξιδιώτης πέταξε αεροπλάνο στη θέση πιλότου που δεν εμφανίστηκε

Ισπανία: Φωτιές μαίνονται στη Γαλικία - Εκκένωση πολλών χωριών

Illuminati: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους "Πεφωτισμένους"

SHARE:

24Media Network