Ισπανία: “Κόκκινη” προειδοποίηση στη Μαδρίτη για κακοκαιρία – “Μείνετε στα σπίτια σας”

Ισπανία: “Κόκκινη” προειδοποίηση στη Μαδρίτη για κακοκαιρία – “Μείνετε στα σπίτια σας”
Κακοκαιρία στην Ισπανία 2023 Alvaro Barrientos/AP

Οι κάτοικοι της Μαδρίτης κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους καθώς αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές στην ισπανική πρωτεύουσα τις επόμενες ώρες.

Ο δήμαρχος της Μαδρίτης συνέστησε την Κυριακή (03/09) σε όλους τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς η πρωτεύουσα προετοιμάζεται για καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες που θα πλήξουν ορισμένες περιοχές της Ισπανίας.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET εξέδωσε ‘κόκκινη’ προειδοποίηση, που σημαίνει πιθανότητα ακραίου κινδύνου, για την Κυριακή στην περιοχή της Μαδρίτης, στην επαρχία Τολέδο και στην πόλη Κάδιθ.

Ανέφερε πως αναμένεται να πέσουν έως 120 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο μέσα σε 12 ώρες στη Μαδρίτη.

Λόγω της ασυνήθιστης και αφύσικης κατάστασης, στην οποία θα καταρριφθούν τα ανώτατα όρια βροχόπτωσης, καλώ τους κατοίκους της Μαδρίτης να μείνουν στα σπίτια τους σήμερα“, ανέφερε σε ανάρτησή του στο X, πρώην Twitter, ο δήμαρχος της Μαδρίτης Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα.

Μαύρα σύννεφα καταιγίδας μαζεύονταν πάνω από τη Μαδρίτη τις πρώτες απογευματινές ώρες, όμως πολλοί άνθρωποι κυκλοφορούσαν στους δρόμους όπως συνήθως.

Νομίζω πως (ο κόκκινος συναγερμός) είναι καλή ιδέα“, είπε ο Μανουέλ Λόρο, 42 ετών, κάτοικος Μαδρίτης. “Το καλύτερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να μην χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητο σήμερα. Θα είναι πιο δύσκολα στις έξι η ώρα, άρα θα πάμε στο σπίτι νωρίτερα“.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Μαδρίτης έστειλαν μηνύματα στους κατοίκους προειδοποιώντας τους για κίνδυνο πλημμυρών και συνιστώντας τους να μην χρησιμοποιούν οχήματα.

Στην Αλκανάρ, στην Ταραγόνα, στις ανατολικές ακτές της Ισπανίας, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνέστησαν επίσης στους κατοίκους να μην βγουν από τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών αφού 215 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο έπεσαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα