Ισπανία: Σε λάθος γονείς παραδόθηκαν δύο βρέφη πριν 19 χρόνια

Βρέφος
Βρέφος 123RF

Ενα τραγικό λάθος νοσοκομείου στην Ισπανία αποκαλύφθηκε μετά από 19 ολόκληρα χρόνια. Αποζημίωση στην καταγγέλουσα.

Γεννήθηκαν την ίδια ημέρα στο νοσοκομείο Σαν Μιγιάν του Λογρόνιο στην Ισπανία το 2002, ζύγιζαν το ίδιο βάρος και ήταν κοριτσάκια και τα δύο. Αμέσως μετά την γέννησή τους και επειδή τα νεογνά ήταν λιποβαρή μεταφέρθηκαν σε δύο διπλανές θερμοκοιτίδες.

Από ανθρώπινο λάθος παραδόθηκαν σε λάθος γονείς μέχρι και το 2017 που ξεκίνησε ένας δικαστικός αγώνας που ολοκληρώθηκε την Τρίτη.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το ένα από τα δύο κοριτσάκια είχε ομαλή ζωή, το δεύτερο όμως από πολύ νωρίς χρειάστηκε να μεγαλώσει μόνο με την γιαγιά του καθώς οι γονείς είχαν χωρίσει και επιπλέον η Πολιτεία έδωσε την κηδεμονία στη γιαγιά λόγω της ανικανότητας των γονιών να την μεγαλώσουν.

Το 2017 και όταν το δεύτερο κοριτσάκι ήταν 15 ετών η γιαγιά του κατήγγειλε τον πατέρα της μικρής γιατί δεν πλήρωνε, ως όφειλε, το επίδομα διατροφής της κόρης του. Εκείνος επιχειρηματολόγησε ότι δεν ήταν κόρη του και το δικαστήριο τον υποχρέωσε να κάνει τεστ DNA. To τεστ απέδειξε ότι όντως δεν ήταν ο πατέρας της έφηβης η οποία ξεκίνησε την αναζήτηση. Μετά από μήνες διαπιστώθηκε με επαναλαμβανόμενα τεστ DNA πως ούτε η μητέρα της, ούτε η γιαγιά της, είχαν ουδεμία συγγενική σχέση μαζί της.

Οι έρευνες των δικηγόρων της κατέληξαν τελικά στο νοσοκομείο που γεννήθηκε και εκεί διαπιστώθηκε τι είχε συμβεί. Όπως επίσης διαπιστώθηκε ότι η βιολογική μητέρα της έφηβης είχε αποβιώσει το 2018. Μετά από πολλές διαδικασίες οι συνήγοροι κατήγγειλαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας απαιτώντας τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη. Το δικαστήριο αποφάσισε να αποζημιώσει την ενήλικη – πλέον – καταγγέλουσα με 215.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία
SHARE:

24Media Network