Ισπανικό χτύπημα στους “Anonymous”

default image

Πυρήνα των "Anonymous" εξάρθρωσαν οι ισπανικές αρχές. Οι τρεις συλληφθέντες δεν είχαν σύνδεση στο σπίτι τους. Για ποιες επιθέσεις κατηγορούνται

Τρεις “κυβερνοπειρατές” που πιστεύεται ότι είναι οι υπεύθυνοι της οργάνωσης “Anonymous” στην Ισπανία συνελήφθησαν από την ισπανική αστυνομία και κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων.

Οι χάκερς που συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια και την Αλμερία είχαν ιδιαίτερες ικανότητες στο να σβήνουν τα ίχνη τους, εξήγησε ο Μανουέλ Βάσκεθ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος της ισπανικής αστυνομίας.

Οι δύο από τους συλληφθέντες δεν είχαν ίντερνετ στο σπίτι τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτό γινόταν για να μην κινήσουν υποψίες. Συνδέονταν στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το ασύρματο δίκτυο των γειτόνων τους.

Οι “Anonymous” είναι μια οργάνωση πειρατών του διαδικτύου, που αποτελείται από ανεξάρτητους πυρήνες οι οποίοι εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον ιστοτόπων και εξυπηρετητών (servers) δικτύων, κυρίως μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών που έχουν μολυνθεί από κάποιον ιό και ελέγχονται εξ αποστάσεως.

Μπαράζ επιθέσεων

Στο σπίτι του ενός από τους τρεις κυβερνοπειρατές, στο Χιχόν της βορειοδυτικής Ισπανίας, οι αστυνομικοί βρήκαν έναν σέρβερ από τον οποίο έγιναν οι επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων στην Αίγυπτο, την Αλγερία, τη Λιβύη, το Ιράν, τη Χιλή, την Κολομβία και τη Νέα Ζηλανδία.

Ο 31χρονος άνδρας, που εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Αλμερία, πιστεύεται ότι ήταν αυτός που συντόνιζε τις επιθέσεις.

Από τον ίδιο εξυπηρετητή είχαν γίνει οι επιθέσεις εναντίον της ιστοσελίδας του PlayStation της ιαπωνικής εταιρείας Sony, εναντίον των ισπανικών τραπεζών BBVA και Bankia και της ιταλικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Enel.

Οι κυβερνοπειρατές κατηγορούνται ακόμη ότι πρόσφατα εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον των ιστοσελίδων του ισπανικού κοινοβουλίου, της αστυνομίας της Καταλονίας, της ισπανικής Εκλογικής Επιτροπής και του συνδικάτου UGT.

Φόβισαν ακόμα και το ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ θεωρεί “απειλή” την οργάνωση αυτή γιατί τα μέλη της μπορεί να επιτεθούν ή να “κατεβάσουν” τα συστήματα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, σύμφωνα πάντα με την ισπανική αστυνομία.

Οι “Ρομπέν των Δασών” του Ίντερνετ έγιναν γνωστοί από τις επιθέσεις τους εναντίον των ιστοσελίδων των πιστωτικών καρτών Visa και MasterCard, με αφορμή την απόφαση που έλαβαν οι συγκεκριμένες εταιρείες να διακόψουν τη ροή χρημάτων προς την ιστοσελίδα WikiLeaks.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα