Ισπανία: Θα καταθέσει στο δικαστήριο η πριγκίπισσα Κριστίνα για τις κατηγορίες για φορολογική απάτη

Ισπανία: Θα καταθέσει στο δικαστήριο η πριγκίπισσα Κριστίνα για τις κατηγορίες για φορολογική απάτη

Η πριγκίπισσα Κριστίνα θα καταθέσει στο δικαστήριο στις 8 Φεβρουαρίου σχετικά με τις κατηγορίες για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος που της έχουν απαγγελθεί

Η κόρη του βασιλιά Χουάν Κάρλος, η ινφάντα Κριστίνα, θα καταθέσει στις 8 Φεβρουαρίου, ένα μήνα νωρίτερα από αυτό που προβλεπόταν, στον δικαστή που της απήγγειλε κατηγορίες για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος, ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

"Η ινφάντα θεώρησε ότι πρέπει να καταθέσει το ταχύτερο δυνατό για να ρίξει φως στην κατάσταση. . . καθώς είναι εντελώς πεπεισμένη για την αθωότητά της", είχε δηλώσει νωρίτερα σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος της Μικέλ Ρόκα.

Ο δικαστής Χοσέ Κάστρο —του δικαστηρίου της Πάλμα ντε Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες— είχε ανακοινώσει στις 7 Ιανουαρίου ότι κάλεσε την Κριστίνα να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 8 Μαρτίου και ότι της απήγγειλε κατηγορίες στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται κατά του συζύγου της Ινιάκι Ουρδάνγκαριν, ο οποίος είναι ύποπτος για την υπεξαίρεση 6,1 εκατομμυρίων ευρώ δημοσίου χρήματος.

Οι δικηγόροι της πριγκίπισσας Κριστίνα είχαν αρχικά ανακοινώσει ότι θα ασκούσαν έφεση, αλλά το Σάββατο ανακάλεσαν.

Μολονότι η κατάθεση της πριγκίπισσας Κριστίνα στο δικαστήριο δεν προδικάζει μια δικαστική συνέχεια της υπόθεσης αυτής, το σκάνδαλο που ξέσπασε με την απαγγελία κατηγοριών στον Ουρδάνγκαριν στις 29 Δεκεμβρίου του 2011 έχει ήδη πλήξει σοβαρά την εικόνα της ισπανικής βασιλικής οικογένειας.

Η απαγγελία κατηγοριών στην 48χρονη Κριστίνα, που είναι έβδομη στη σειρά διαδοχής του ισπανικού θρόνου, επέφερε εξάλλου άλλο ένα πλήγμα στον 76χρονο σήμερα βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network