Αρχηγός στρατού Ισραήλ: “Να είστε προετοιμασμένοι για πόλεμο”

Αρχηγός στρατού Ισραήλ: “Να είστε προετοιμασμένοι για πόλεμο”
Ισραήλ AP

Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις κατά την παρουσίαση ενός σχεδίου γνωστού ως Momentum, το οποίο καθορίζει τις ενέργειες του στρατού για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Αρχηγός του Ισραηλινού στρατού Αβίβ Κοχάι, προειδοποίησε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι ιδιαίτερα τεταμένη και κάλεσε τους επιτελείς και το προσωπικό να είναι προετοιμασμένοι για πόλεμο, σύντομα.

“Η κατάσταση είναι τεταμένη και επισφαλής και μπορεί να επιδεινωθεί”, ανέφερε ο Κοχάι.

Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού έκανε αυτές τις παρατηρήσεις του κατά την παρουσίαση ενός σχεδίου γνωστού ως Momentum ή Tenufa στη γλώσσα του Ισραήλ, το οποίο καθορίζει τις ενέργειες του στρατού για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σε μια ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής του IDF δήλωσε ότι η πρωταρχική απειλή που αντιμετωπίζει το Ισραήλ προέρχεται από το Ιράν και τους αντιπροσώπους του στο Λίβανο, τη Συρία και το Ιράκ.

“Η κύρια στρατηγική απειλή για το Κράτος του Ισραήλ έγκειται στα βόρεια: με την εδραίωση των ιρανικών και άλλων δυνάμεων στη Συρία και με τη πυραυλική απειλή από τη Χεζμπολάχ”, τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα