Ισραήλ: Πόλη Τραμπ στα Υψίπεδα Γκολάν ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου σε υπουργικό συμβούλιο στην Ιερουσαλήμ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου σε υπουργικό συμβούλιο στην Ιερουσαλήμ AP

Ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Αμερικανό πρόεδρο για την απόφασή του να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψωμάτων του Γκολάν.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Μ. Τρίτη ότι θα δώσει σε μια νέα κοινότητα στα Υψίπεδα του Γκολάν το όνομα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον Ρεπουμπλικανό ένοικο του Λευκού Οίκου για την απόφασή του να αναγνωρίσει την κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψιπέδων του Γκολάν, εδάφη που προσαρτήθηκαν το 1967 κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών.

«Όλοι οι Ισραηλινοί ένιωσαν βαθιά συγκινημένοι όταν ο πρόεδρος Τραμπ έλαβε αυτή την ιστορική απόφαση», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μια βιντεοσκοπημένη του δήλωση από επίσκεψη που πραγματοποίησε μαζί με την οικογένειά του στα Γκολάν.

Όπως είπε, μετά το εβραϊκό Πάσχα θα «φέρει στην κυβέρνηση ένα ψήφισμα για να δοθεί το όνομα του προέδρου Ντόναλντ Τζ. Τραμπ σε μια νέα κοινότητα στα Υψίπεδα του Γκολάν».

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει λάβει αποφάσεις σε ρήξη με τη διεθνή συναίνεση και με την αμερικανική διπλωματική παράδοση, αναγνωρίζοντας μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και την κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψιπέδων του Γκολάν.

Το Ισραήλ, σε μια ακόμη κίνηση – ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον μεγιστάνα πρόεδρο, έχει αναφέρει την πρόθεσή του να δώσει το όνομα Τραμπ σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό που σχεδιάζεται να γίνει κοντά στο Δυτικό Τείχος της Ιερουσαλήμ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισραήλ, Τραμπ, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου εξετάζει προσάρτηση των οικισμών στη Δυτική Όχθη

Ευρωπαϊκές χώρες - μέλη ΣΑ ΟΗΕ: Δεν αναγνωρίζουμε το Γκολάν ως έδαφος του Ισραήλ

Τραμπ: Ήρθε η στιγμή οι ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν

SHARE:

24Media Network