Ιστορική δίκη για την Google στις ΗΠΑ – Οι κατηγορίες

Ιστορική δίκη για την Google στις ΗΠΑ – Οι κατηγορίες
Κτίριο της Google AP Photo/Peter Morgan

Γενικοί εισαγγελείς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορούν την Google για παράβαση των αντιμονοπωλιακών νόμων των ΗΠΑ.

Ξεκίνησε την Τρίτη (12/09) μια ιστορική δίκη που αφορά τη βιομηχανία της τεχνολογίας, κι όχι μόνο, με επίκεντρο την Google.

Συγκεκριμένα, γενικοί εισαγγελείς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορούν την Google για παράβαση των αντιμονοπωλιακών νόμων των ΗΠΑ, ειδικά στον τομέα των μηχανών αναζήτησης σε μια σειρά από εφαρμογές και online υπηρεσίες.

Ειδικότερα, η Google εγκαλείται πως είτε σύναψε συμφωνίες με τις εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων είτε τις υποχρέωσε με κάποιο τρόπο, ώστε η μηχανή αναζήτησης και άλλες εφαρμογές της να είναι προεγκατεστημένες στις συσκευές.

Η καταγγελία αφορά τόσο την Apple όσο και τις εταιρείες των κινητών τηλεφώνων με λειτουργικό σύστημα Android.

Όπως συμβαίνει πάντοτε με αυτού τους είδους τις δίκες, οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν ότι η εταιρεία προσπαθεί να κυριαρχήσει με αθέμιτα μέσα στην αγορά, εξαφανίζοντας τον ανταγωνισμό κάτι που έχει τελικά αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη επιχειρηματικότητα, στην παραγωγή καινοτομίας και τελικά στο καταναλωτικό κοινό.

Από την πλευρά του ο τεχνολογικός κολοσσός αναφέρει ότι η κυριαρχία του οφείλεται στην καινοτομία και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών και όχι σε παράνομες τακτικές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα