Ιστορικός "ταράζει τα νερά": Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ δεν υπήρξε ποτέ

Ιστορικός "ταράζει τα νερά": Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ δεν υπήρξε ποτέ
© EPA

"Μυθικό πρόσωπο" που δεν υπήρξε ποτέ χαρακτηρίζει τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, ο ιστορικός ερευνητής, Michael Paulkovich

Ο ιστορικός ερευνητής Michael Paulkovich ισχυρίστηκε ότι ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ ήταν ένας "μυθικός χαρακτήρας" και δεν υπήρξε ποτέ.

Σύμφωνα με τη Dailymail η ανακάλυψή του έγινε αφού δεν βρήκε καμία επαληθεύσιμη αναφορά για τον Ιησού από 126 συγγραφείς που έζησαν κατά τη «διάρκεια του Χριστού» από τον 1ο έως τον 3ο αιώνα.

ADVERTISING

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πρόκειται για έναν φανταστικό χαρακτήρα που εφευρέθηκε από τους οπαδούς του Χριστιανισμού προκειμένου να δημιουργήσουν μια εικόνα για να λατρεύουν.

Οι ισχυρισμοί του, όπως είναι φυσικό (για εμπορικούς λόγους) διατυπώθηκαν σε ένα βιβλίο που ονομάζεται "No Meek Messiah".

"Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ δεν ήταν τίποτε περισσότερο από έναν αστικό μύθο ή καλύτερα της ερήμου".

Από τα γραπτά που εξέτασε, όλα του 1ου – 3ου αιώνα, βρήκε μόνο ένα που περιείχε μία αναφορά στον Ιησού – το Jewish Wars» από τον Ρωμαίο ιστορικό Ιώσηπο Φλάβιο γραμμένο το 95, αλλά ισχυρίζεται ότι είναι κατασκευασμένο. Ο Πόλκοβιτς θεωρεί πως οι αναφορές στον Ιησού προστέθηκαν αργότερα από τους εκδότες και όχι από τον Ιώσηπο.

Οι απόψεις του  Paulkovich δεν βρίσκουν σύμφωνους την πλειοψηφία των ιστορικών καθώς οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Ιησούς είναι υπαρκτό άτομο που που γεννήθηκε μεταξύ 7 έως 4 π.Χ και πέθανε μεταξύ του 30 και 36 μ.Χ.

Είναι επίσης ευρέως αποδεκτό ότι βαφτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή και σταυρώθηκε με εντολή του  Πόντιου Πιλάτου.

Πηγή: dailymail

SHARE:

24Media Network