Ισχυρίστηκε ότι είναι ο Ιησούς και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 12 έτη

Ισχυρίστηκε ότι είναι ο Ιησούς και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 12 έτη
Ο Σεργκέι Τορόπ μετά τη σύλληψή του

Ηγέτης λατρευτικής ομάδας που ισχυρίστηκε ότι είναι ο Ιησούς, συνελήφθη στη Ρωσία. Πρόκειται για πρώην αστυνομικό, με χιλιάδες οπαδούς, οι οποίοι ίδρυσαν την "Πόλη του Ήλιου".

Ο Σεργκέι Τορόπ μπορεί να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έως και 12 έτη. Ο Ρώσος ηγέτης μιας ισχυρής θρησκευτικής αίρεσης που ισχυρίζεται ότι είναι ο Ιησούς συνελήφθη την Τετάρτη στη Σιβηρία μαζί με δύο βοηθούς του.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για “ίδρυση θρησκευτικής ένωσης, οι δραστηριότητες της οποίας περιλαμβάνουν βία κατά ατόμων και πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης”, δήλωσε κρατικός εκπρόσωπος.

Ο 59χρονος θρησκευτικός ηγέτης συνελήφθη από δυνάμεις ασφαλείας μετά από ειδική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν ελικόπτερα και ένοπλοι αξιωματικοί που περικύκλωσαν τις κοινότητες της αίρεσης σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Σιβηρίας.

Ο Τορόπ ίδρυσε την Εκκλησία της Τελευταίας Διαθήκης στην Σιβηρία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Ισχυρίζεται ότι “αναγεννήθηκε” το 1990 ως μετενσάρκωση του Ιησού Χριστού.

Ο πρώην αστυνομικός έχει συγκεντρώσει χιλιάδες οπαδούς, οι οποίοι ίδρυσαν το 1995 έναν οικισμό που ονομάζεται Πόλη του Ήλιου, στην περιοχή Kuraga της Σιβηρίας. Σύμφωνα με τον Independent, οι οπαδοί της αίρεσης δεν επιτρέπεται να καπνίζουν, να πίνουν ή να χρησιμοποιούν χρήματα και πρέπει να ζουν λιτά. Απέχουν επίσης από την κατανάλωση κρέατος, καφέ, τσαγιού, ζάχαρης και άλλων προϊόντων.

Ο Τορόπ κάποτε ισχυρίστηκε ότι ο Ιησούς παρακολουθούσε τους μαθητές του από μια τροχιά κοντά στη Γη και ότι η Παναγία διοικούσε τη Ρωσία. Η “Εκκλησία της Τελευταίας Διαθήκης” έχει διεθνή εμβέλεια, ενώ το ρωσικό Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε στο παρελθόν υπολογίσει ότι η αίρεση είχε περίπου 10.000 οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Το βίντεο της σύλληψης:

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα