Για τους λάτρεις της ησυχίας: Χάρτης στην Ιαπωνία δείχνει τις γειτονιές με φασαριόζικα παιδιά

Για τους λάτρεις της ησυχίας: Χάρτης στην Ιαπωνία δείχνει τις γειτονιές με φασαριόζικα παιδιά
Γυναίκα με γυαλιά και καπέλο στην Ιαπωνία και ένα παιδί που κάνει κούνια πίσω της AP

Κουτσομπόληδες ενήλικες και θορυβώδη παιδιά βρίσκονται στο στόχαστρο του ιαπωνικού χάρτη Dorozoku. Πώς λειτουργεί.

Οι κουτσομπόληδες γείτονες και τα παιδιά που κάνουν φασαρία στους δρόμους έχουν γίνει στόχος μίας αμφιλεγόμενης ιστοσελίδας στην Ιαπωνία που εντοπίζει τις γειτονιές όπου τα επίπεδα θορύβου μπορεί να είναι ανεβασμένα για ορισμένους που αναζητούν μία πιο ήσυχη ζωή.

Ο χάρτης Dorozoku έχει πολύχρωμους κύκλους που δείχνουν τα μέρη που πρέπει να αποφεύγονται γιατί, όπως γράφει, αντηχούν οι ήχοι των παιδιών που παίζουν και των μεγάλων που κουτσομπολεύουν τους γείτονές τους.

Ο ιστότοπος βασίζεται σε πληροφορίες για πάνω απο 6.000 σημεία που έχουν δημοσιεύσει “ενοχλημένοι” ντόπιοι.

Κάνοντας κλικ στα εικονίδια που υπάρχουν, αποκαλύπτεται η φύση της κάθε ενόχλησης: από παιδιά που “παίζουν με θορυβώδεις μπάλες”, μέχρι ενήλικες που συμμετέχουν σε μαραθώνιο κουτσομπολιού.

“Τα παιδιά του δημοτικού παίζουν και τρέχουν πάντα στο δρόμο, προκαλώντας προβλήματα στους ανθρώπους που μένουν τριγύρω”, γράφει μία δημοσίευση, σύμφωνα με τον Guardian, ενώ ένας άλλος χρήστης γράφει πού πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί λόγω “παιδιών που τρέχουν απρόσεκτα”.

Τα παιδιά δημοτικού δεν είναι η μόνη ηλικιακή ομάδα που βρίσκεται στο στόχαστρο της εφαρμογής. Γίνονται αναφορές ακόμα και για μωρά που κλαίνε, μαθητές νηπιαγωγείου που φωνάζουν, αλλά και για μεγάλους που ενοχλούν

Ο ιδρυτής του ιστότοπου, ένας άνδρας γύρω στα 40 που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, κατηγορείται για ματαιοδοξία καθώς τα βάζει με τα παιδιά που κάνουν κάτι απολύτως φυσιολογικό, δηλαδή να παίζουν και να κλαίνε. ‘Ολα αυτά σε μία χώρα που έχει πρόβλημα υπογεννητικότητας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα