Ιταλία: Αναμέτρηση Σαλβίνι με τις ιταλικές “Σαρδέλες” στην Μπιμπιάνο

Ιταλία: Αναμέτρηση Σαλβίνι με τις ιταλικές “Σαρδέλες” στην Μπιμπιάνο
Ο Ματέο Σαλβίνι σε συγκέντρωση του κόμματός του AP

Κορυφώνεται η πολιτική μάχη στην Ιταλία ενόψει των περιφερειακών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια. Οι αμφιλεγόμενες πρακτικές Σαλβίνι και η έντονη κριτική.

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και τα μέλη του ιταλικού Κινήματος της «Σαρδέλας» βρέθηκαν χθες βράδυ σε λίγα μέτρα απόσταση, σε δυο κεντρικές πλατείες της κωμόπολης Μπιμπιάνο, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια.

Οι «σαρδέλες» επανέλαβαν ότι ενόψει των περιφερειακών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια και στην Καλαβρία, ζητούν από τους ψηφοφόρους να απορρίψουν τις δυνάμεις που βασίζονται στην μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και την ρητορική του μίσους.

Ο δε εκπρόσωπος του κινήματος, Ματία Σαντόρι, δήλωσε ότι στο μέλλον οι «sardine- σαρδέλες» θα πρέπει να πάρουν σαφέστερες θέσεις σε βασικής σημασίας ζητήματα, όπως είναι η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και το πρόβλημα της ανεργίας, που μαστίζει ιδιαίτερα των ιταλικό Νότο.

Από την μεριά του, ο Σαλβίνι αφιέρωσε την συγκέντρωσή του, όπως είπε, «στην προστασία των παιδιών από την βία». Κάλεσε να ανέβει στην εξέδρα από την οποία μίλησε, την γυναίκα που έζησε μια δραματική εμπειρία: το παιδί της, όταν ήταν δεκαεπτά μόλις μηνών, το 2006, δολοφονήθηκε από σπείρα κακοποιών. Η γυναίκα αυτή, διαμαρτυρήθηκε για ότι ένα μέλος της σπείρας, πρόσφατα έλαβε προσωρινή άδεια εξόδου από την φυλακή.

«Δεν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν στηρίζουν αυτόν μου τον αγώνα», τόνισε ο γραμματέας της Λέγκα. Πρόσθεσε, δε, ότι υπάρχουν παιδιά που απομακρύνονται από τις οικογένειές τους με αποφάσεις των κοινωνικών λειτουργών, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Μέρος των πολιτικών σχολιαστών, όμως, συνεχίζει να κατηγορεί τον Ματέο Σαλβίνι για κυνική εκμετάλλευση δραματικών ιστοριών, οι οποίες προκαλούν απερίγραπτο πόνο σε πολλές ιταλικές οικογένειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα