Ιταλία: Ελεύθερη η Καρόλα Ρακέτε - Απογοήτευση Σαλβίνι για την απόφαση

Ιταλία: Ελεύθερη η Καρόλα Ρακέτε - Απογοήτευση Σαλβίνι για την απόφαση

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απάντησε πως ήλπιζε για μια σκληρότερη απάντηση από το δικαστικό σύστημα της χώρας του, υποσχέθηκε, ωστόσο, ότι θα απελάσει όσο το δυνατόν συντομότερα την 31χρονη Γερμανίδα πλοίαρχο

Δικαστήριο της Σικελίας αποφάσισε σήμερα να άρει την εντολή κατ’ οίκον περιορισμού που είχε επιβληθεί στην πλοίαρχο Καρόλα Ρακέτε, του πλοίου Sea-Watch 3, η οποία συνελήφθη αφού μετέφερε δεκάδες Αφρικανούς μετανάστες στην Ιταλία αψηφώντας τον θαλάσσιο αποκλεισμό, ανάφερε μια δικαστική πηγή.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απάντησε πως ήλπιζε για μια σκληρότερη απάντηση από το δικαστικό σύστημα της χώρας του, υποσχέθηκε, ωστόσο, ότι θα απελάσει όσο το δυνατόν συντομότερα την 31χρονη Γερμανίδα πλοίαρχο.

Η Ρακέτε κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές τεσσάρων αστυνομικών που επέβαιναν σε ένα πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής, καθώς αψήφησε τις εντολές του πολεμικού ναυτικού και εισήλθε στο λιμάνι της Λαμπεντούζας με το πλοίο της, της μκο Sea-Watch.

Η δικαστίνα Αλεσάντρα Βέλα απεφάνθη σήμερα ότι η Ράκετε δεν παραβίασε κανέναν νόμο, επισημαίνοντας ότι ανταποκρίθηκε στο καθήκον της να προστατεύει ανθρώπινες ζωές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καρόλα Ρακέτε: 14 Ελληνικές ανθρωπιστικές οργανώσεις στο πλευρό της

Υπόθεση Ρακέτε: "Στη Γερμανία όσοι διασώζονται από γερμανικές ΜΚΟ"

Ιταλία: Την Τρίτη η απόφαση του δικαστηρίου για την πλοίαρχο του Sea-Watch

Η ερώτηση της Μέρκελ για την Ράκετε και η απάντηση του Κόντε

SHARE:

24Media Network