Ιταλία: Εντοπίστηκαν οι σοροί 13 γυναικών μετά από ναυάγιο στη Μεσόγειο

Πρόσφυγες και μετανάστες (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Πρόσφυγες και μετανάστες (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP

Οι σοροί εντοπίστηκαν κοντά στην Λαμπεντούζα, ενώ ακόμη δέκα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Δεκατρείς σοροί περισυνελέγησαν σήμερα το απόγευμα, ενώ ακόμη δέκα άνθρωποι εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο πλοίου, το οποίο μετέφερε μετανάστες και σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής κοντά στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής ακτοφυλακής τα θύματα που βρέθηκαν είναι όλα τους γυναίκες, ανάμεσα στις οποίες υπήρχαν και έγκυες. Μεταξύ των αγνοουμένων υπήρχαν, σύμφωνα με ορισμένους μάρτυρες, οκτώ παιδιά και άλλες, επίσης έγκυες, γυναίκες. Είκοσι δύο άνθρωποι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν μέχρι το λιμάνι της Λαμπεντούζα, στη Σικελία.

Μια διασωθείσα είπε ότι έχασε την αδελφή της και την μόλις εννέα μηνών ανιψιά της στη ναυτική αυτή τραγωδία.

ADVERTISING

Το πλεούμενο που είχε αναχωρήσει από την Τυνησία μετέφερε σχεδόν 50 ανθρώπους, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους ήταν από την Τυνησία και τη δυτική Αφρική, ανακοίνωσε η υπηρεσία τους ΟΗΕ για τη μετανάστευση.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, υπάρχουν φόβοι ότι πολλοί ακόμη άνθρωποι μπορεί να έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο αυτό, το τελευταίο χρονικά μιας μακράς σειράς ναυτικών τραγωδιών με θύματα μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο και να φθάσουν στην Ευρώπη.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Ιταλία, Μετανάστες
SHARE:

24Media Network