Επεισόδια στη Νάπολη για την απαγόρευση κυκλοφορίας – Ανάμειξη ακροδεξιάς και μαφίας

Επεισόδια στη Νάπολη για την απαγόρευση κυκλοφορίας – Ανάμειξη ακροδεξιάς και μαφίας
Επεισόδια σημειώθηκαν στη Νάπολη σε πορεία διαμαρτυρίας για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας Youtube

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Νάπολη σε πορεία διαμαρτυρίας για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Σενάρια για ανάμειξη της ακροδεξιάς, αλλά και της μαφίας.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Νάπολη εκατοντάδες διαδηλωτές δεν σεβάστηκαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ίσχυε από τις 11 το βράδυ και κατέβηκαν στους δρόμους. Φώναξαν συνθήματα με προσβλητικές εκφράσεις κατά του περιφερειάρχη Βιντσέντσο Ντε Λούκα, ο οποίος υπέγραψε τα περιοριστικά μέτρα, πέταξαν κροτίδες και καπνογόνα, ενώ έκαψαν κάδους σκουπιδιών.

Η αστυνομία και οι καραμπινιέροι προσπάθησαν να τους περιορίσουν και έκαναν χρήση δακρυγόνων. Η «πορεία διαμαρτυρίας» ξεκίνησε από το ιστορικό κέντρο και, σύμφωνα με μέρος των ιταλών σχολιαστών, στην όλη αυτή κινητοποίηση και αμφισβήτηση εμπλέκεται και η τοπική μαφία της μεγαλούπολης του ιταλικού Νότου, η πανταχού παρούσα Καμόρα.

Σύμφωνα με τη DW, νεοφασιστικές οργανώσεις, όπως η Forza Nuova (Νέα Δύναμη), παρότρυναν τους Ναπολιτάνους να κατέβουν στους δρόμους και να απορρίψουν τα μέτρα προφύλαξης που ενέκρινε η περιφέρεια, κάνοντας λόγο για «υγειονομική δικτατορία».

Μέσα σε όλα αυτά στη Νάπολη πρόκειται να επιβληθεί ολικό lockdown, ακριβώς όπως συνέβη την περασμένη άνοιξη σε όλη τη χώρα. «Δεν θέλω να δω και στους δρόμους μας στρατιωτικά οχήματα να μεταφέρουν φέρετρα, όπως πριν έξι μήνες στο Μπέργκαμο, έχουμε πολύ λίγο χρόνο για να το αποφύγουμε», δήλωσε ο περιφερειάρχης Ντε Λούκα.

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, παράλληλα, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ετοιμάζεται να εγκρίνει (πιθανώς μέσα στο Σαββατοκύριακο) νέα περιοριστικά μέτρα. Η εφημερίδα Corriere della Sera γράφει ότι μια εναλλακτική λύση στο ολικό lockdown θα μπορούσε να είναι η πανιταλική απαγόρευση κυκλοφορίας, ήδη από τις 8 το βράδυ.

Είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι στους πολίτες υπάρχει κούραση και μεγάλη ανησυχία. Όλοι συμφωνούν στο ότι η κατάσταση θα πρέπει να τύχει -ιδίως στην συγκεκριμένη φάση – μιας ιδιαίτερα προσεκτικής διαχείρισης από την κυβερνητική συμμαχία κεντροαριστεράς και Πέντε Αστέρων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα