Ιταλία: Για εσχάτη προδοσία κατηγορεί τον Ματαρέλα ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων

Για εσχάτη προδοσία κατηγορεί τον Ματαρέλα ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων
Για εσχάτη προδοσία κατηγορεί τον Ματαρέλα ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων AP

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει να κινηθεί η διαδικασία για να κατηγορηθεί ο Ιταλός πρόεδρος για εσχάτη προδοσία

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε την Κυριακή σε εκπομπή της Rai ότι θα ζητήσει να κινηθεί η διαδικασία για να κατηγορηθεί ο Ιταλός πρόεδρος για εσχάτη προδοσία.

Ο Ντι Μάιο μίλησε για το άρθρο 90 του ιταλικού Συντάγματος, που αναφέρεται την εσχάτη προδοσία και την επίθεση κατά ίδιου του Συντάγματος.

ADVERTISING

Την ίδια πρόθεση είχε ανακοινώσει, νωρίτερα, και η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι δεν αναφέρθηκε στο κρίσιμο αυτό θέμα.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι της Φόρτσα Ιτάλια και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, αντιθέτως, υπερασπίσθηκαν τις θέσεις και τους χειρισμούς του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα.

Σύμφωνα με το ιταλικό Σύνταγμα, για να κατηγορηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για εσχάτη προδοσία χρειάζονται τα δυο τρίτα των ψήφων βουλευτών και γερουσιαστών. Κάτι που θεωρείται πολύ δύσκολο να μπορέσει να επιτευχθεί.

Πηγή: 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιταλία: Ο οικονομολόγος Κάρλο Κοταρέλι στο προεδρικό μέγαρο

Ματαρέλα: Η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι θεμελιώδους σημασίας για την Ιταλία

Αδιέξοδο στην Ιταλία: Ο Ματαρέλα απέρριψε τον υποψήφιο υπ. Οικονομικών

SHARE:

24Media Network