Ιταλία: Κέρδισε σε λοταρία πίνακα του Πικάσο αξίας 1 εκατ. ευρώ

Ιταλία: Κέρδισε σε λοταρία πίνακα του Πικάσο αξίας 1 εκατ. ευρώ
O πίνακας του Πικάσο "Μπούστο γυναίκας" tate.org.uk

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε μία 58χρονη γυναίκα από την Ιταλία, που είχε πάρει μέρος σε κλήρωση δώρων: Κέρδισε ελαιογραφία του Πάμπλο Πικάσο!

Μία Ιταλίδα λογίστρια, της οποίας ο γιος της αγόρασε εισιτήριο λοταρίας ως χριστουγεννιάτικο δώρο, κέρδισε μια ελαιογραφία του Πάμπλο Πικάσο αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ (1,1 εκατομμύρια δολάρια) σε φιλανθρωπική κλήρωση την Τετάρτη.

Η Claudia Borgogno συνόψισε την έκπληξή της σε μία λέξη, “απίστευτο”. “Δεν έχω ξανακερδίσει τίποτα στο παρελθόν” , δήλωσε η 58χρονη από τη Βεντιμίλια, στη βορειοδυτική Ιταλία.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Guardian.com, η Borgogno δήλωσε ότι πάντα λάτρευε τον συγκεκριμένο ζωγράφο και το γεγονός ότι θα μπορέσει να κρεμάσει έναν από τους πίνακες του στον τοίχο της την ενθουσιάζει.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γιος της, Lorenzo Naso, αγόρασε δύο εισιτήρια, αξίας 100 € το καθένα, τον Δεκέμβριο, στέλνοντας το ένα στη μητέρα του. “Ήταν ίσως η καλύτερη απόφαση στη ζωή μου”, δήλωσε. Με τα χρήματα των εισιτηρίων οι διοργανωτές θα έστελναν νερό στους χωρικούς στη Μαδαγασκάρη και στο Καμερούν.

Η κλήρωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Μάρτιο, αλλά καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο γιος της νικήτριας ανέφερε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και δεν παρακολολυθησε τη ζωντανή μετάδοση.

Οι διοργανωτές εκτίμησαν ότι ο πίνακας, με τίτλο Nature Morte ή Still Life, ότι αξίζει 1,1 εκατομμύρια δολάρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα