Ιταλία: Η απόλυτη καταστροφή από τις πλημμύρες – Εσπευσμένη επιστροφή της Μελόνι από τη G7

Ιταλία: Η απόλυτη καταστροφή από τις πλημμύρες – Εσπευσμένη επιστροφή της Μελόνι από τη G7
Πλημμύρες στην Ιταλία 2023 Luca Bruno/AP

Στην Ιταλία επιστρέφει εσπευσμένα από την Ιαπωνία η πρωθυπουργός της χώρας μετά τις πλημμύρες με τους 14 νεκρούς. Τεράστιες οι καταστροφές στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια.

Απελπιστική είναι η κατάσταση στην Ιταλία από τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν ιδιαίτερα τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και τις πλημμύρες που ακολούθησαν, βυθίζοντας στο νερό και τη λάσπη ολόκληρες περιοχές.

Η κατάσταση χειροτέρεψε την Παρασκευή (19/05), ιδίως γύρω από την πόλη της Ραβέννας, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας στην Εμίλια-Ρομάνια.

Τα ποτάμια ξεχείλισαν ξανά και οι κατολισθήσεις θεωρούνται πλέον μεγάλος κίνδυνος.

Να θυμίσουμε ότι καταρρακτώδεις βροχές τις προγούμενες μέρες στην ανατολική πλευρά της περιφέρειας Εμίλια-Ρομάνια είχαν ως αποτέλεσμα 14 νεκρούς και ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ. Σε ορισμένες περιοχές το νερό έχει αρχίσει να υποχωρεί, με εκατοντάδες ανθρώπους να προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από τη λάσπη.

Εσπευσμένη αναχώρηση της Μελόνι από τη G7

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι πρόκειται να αποχωρήσει από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη Χιροσίμα, μια μέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, προκειμένου να ηγηθεί της προσπάθειας ανασύνταξης από τις πλημμύρες, όπως αναφέρουν το Σάββατο (20/05) διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Μάλιστα, κατά την παραμονή της στην Ιαπωνία η Μελόνι δέχτηκε μηνύματα αλληλεγγύης τόσο από τους ηγέτες της G7 όσο και άλλων χωρών.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη για να αποφασίσει τα μέτρα ανακούφισης για τις πληγείσες περιοχές.

Συντριβή ελικοπτέρου

Η ιταλική πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε το Σάββατο (20/05) ότι ελικόπτερο συνετρίβη στη Ραβέννα, με το τετραμελές πλήρωμα να βγαίνει ζωντανό και να διακομίζεται στο νοσοκομείο.

Το ελικόπτερο είχε “σηκωθεί” για να επιθεωρηθούν γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος που είχαν υποστεί ζημιές στην περιοχή του Λούγκο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα