Ιταλία – κυκλώνας Ποπέα: Πλημμύρες στη Γένοβα, κατολίσθηση σε αυτοκινητόδρομο στα σύνορα με Γαλλία

Ιταλία – κυκλώνας Ποπέα: Πλημμύρες στη Γένοβα, κατολίσθηση σε αυτοκινητόδρομο στα σύνορα με Γαλλία
X/@EvaBosco27

Στο "κόκκινο" ο συναγερμός για τη Λομβαρδία λόγω του κυκλώνα Ποπέα που πλήττει την Ιταλία. Ζημιές από τις πλημμύρες στη Γένοβα, προβλήματα από κατολίσθηση στο γαλλικό αυτοκινητόδρομο Α43.

Ξεκίνησε να σαρώνει κατά τόπους τα Βόρεια της Ιταλίας ο κυκλώνας Ποπέα, που παράλληλα φέρνει μια ανακούφιση από τις καυτές θερμοκρασίες του Νέρωνα, καθώς αποτελείται από μια κρύα μάζα αέρα.

Ύστερα από τις πρώτες, εκτενέστερες ζημιές κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (26/8), αυτή τη φορά οι βροχές έπληξαν την πρωτεύουσα της Λιγουρίας, τη Γένοβα, το βράδυ της Κυριακής, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιφέρειας, Τζιοβάνι Τότι, έπεσαν έως και 200 χιλιοστά βροχής, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Αποτέλεσμα είχε να υπάρξουν πλημμύρες σε διάφορα σημεία της πόλεις, όπως στο σιδηροδρομικό σταθμό Πόρτα Πρίντσιπε, ενώ οι ριπές του ανέμου έφτασαν έως και τα 179 χλμ/ώρα.

Ιδιαίτερη ταλαιπωρία και στις μετακινήσεις. Διάφορες οι καθυστερήσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο στις συνδέσεις μεταξύ Γένοβας και Τορίνο.

Οι σφοδρές βροχές προκάλεσαν κατολίσθηση στο γαλλικό αυτοκινητόδρομο Α43 της περιφέρειας Σαβοϊας, στη γειτονική Γαλλία, ο οποίος συνδέει τη χώρα με την Ιταλία.

Αποτέλεσμα είχε να διακοπεί εν μέρει η οδική κυκλοφορία αλλά και η αναστολή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ των δύο χωρών, με ακυρώσεις διαφόρων προγραμματισμένων διαδρομών Μιλάνο – Παρίσι.

Οι Ιταλικές Αρχές παραμένουν σε εγρήγορση. Σήμερα ο συναγερμός βρίσκεται στο κόκκινο για την ήδη πληγωμένη περιφέρεια Λομβαρδία και στο πορτοκαλί στις περιφέρειες Λιγουρία και Φρίουλι Βενέτσια Τζούλια, σε τμήματα του Πεδεμοντίου, του Βένετο και της Τοσκάνης, αλλά και στην επαρχία του Μπολτσάνο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα