Ιταλία: Μέλη του κινήματος των 5 αστέρων του Πέπε Γκρίλο επέστρεψαν 4εκ. ευρώ στο κράτος

Ιταλία: Μέλη του κινήματος των 5 αστέρων του Πέπε Γκρίλο επέστρεψαν 4εκ. ευρώ στο κράτος

Θέλοντας να δείξουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το υπόλοιπο πολιτικό κατεστημένο της χώρας, οι βουλευτές και οι γερουσιαστές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων επέστρεψαν στο κράτος ένα ποσό συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ σε μισθούς και χρήματα, που τους είχαν διατεθεί για την κάλυψη των εξόδων τους

Μέσω του ιστοτόπου του ο ιδρυτής και ηγέτης του Movimento 5 Stelle  Πέπε Γκρίλο, ανακοίνωσε την επιστροφή 4 εκατ. ευρώ από στελέχη του κομματός του στο ιταλικό κράτος και διευκρίνισε ότι το ποσό αυτό κατατέθηκε ήδη στον λογαριασμό του κρατικού Ταμείου για την Στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και στο Ειδικό Ταμείο για την Μείωση του Δημόσιου Χρέους.

Ο Γκρίλο μέσω του επίσημου ιστότοπου του κόμματός του, δημοσίευσε και τα τραπεζικά εμβάσματα με τα οποία βουλευτές και γερουσιαστές του κινήματος επέστρεψαν το ποσό αυτό από τον Ιούνιο του 2013 και έπειτα.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Κινήματος φύλαξαν τις αποδείξεις όλων των εξόδων τους και τις δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο σε μια κίνηση που έχει στόχο τη διαφάνεια, ανέφερε το M5S.

Εξάλλου από την αρχή της νομοθετικής περιόδου το M5S αποφάσισε να μην εισπράξει την προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων και πιο συγκεκριμένα το ποσό που διατίθεται για την κάλυψη εκλογικών εξόδων ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ.

SHARE:

24Media Network