Ιταλία: Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας κατηγορείται για απάτη εις βάρος του δημοσίου εν μέσω πανδημίας

Ιταλία: Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας κατηγορείται για απάτη εις βάρος του δημοσίου εν μέσω πανδημίας
Ο περιφερειάρχης Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα Claudio Furlan/LaPresse via AP

Ο Ατίλιο Φοντάνα κατηγορείται ότι προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την κρίση της πανδημίας για... οικογενειακό όφελος.

Κλήση σε απολογία απέστειλε η εισαγγελία του Μιλάνου, στον περιφερειάρχη της Λομβαρδίας στην Ιταλία, Ατίλιο Φοντάνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, το αδίκημα στο οποίο γίνεται αναφορά, είναι απάτη σε βάρος του δημοσίου.

Η απόφαση της σχετίζεται με την εταιρία Dama, ιδιοκτησίας του κουνιάδου του Φοντάνα, η οποία, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, κατά την κρισιμότερη φάση της κρίσης του κορονοϊού, είχε εξασφαλίσει παραγγελία (με απευθείας ανάθεση) πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ από την περιφέρεια της Λομβαρδίας, για να προμηθεύσει τα νοσοκομεία με ιατρικές μπλούζες.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, όταν εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai άρχισε να ασχολείται με το θέμα, η Dama προσπάθησε να μετατρέψει την παραγγελία αυτή σε δωρεά, τουλάχιστο σε ότι αφορά τα τρία τέταρτα του συνολικού ποσού.

Αρχικά οι υπεύθυνοι της εταιρίας δήλωσαν ότι η όλη υπόθεση οφείλεται σε «παρανόηση κάποιων υπαλλήλων της», ενώ ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας υποστήριξε ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα, για το όλο θέμα. Οι εισαγγελείς, όπως διέρρευσε, ερευνούν και το αν υπήρξε προσπάθεια παράνομης μεταφοράς κεφαλαίων σε ελβετικές τράπεζες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα