Κακοκαιρία στη Βρετανία: Σήμανε “συναγερμός ψύχους” – Παμπ έγιναν καταφύγια

Κακοκαιρία στη Βρετανία: Σήμανε “συναγερμός ψύχους” – Παμπ έγιναν καταφύγια
Βρετανία AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στη Μ. Βρετανία με σφοδρές χιονοπτώσεις και παγετό να καλύπτει όλους τους δρόμους. Αρκετοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν, ενώ σε ισχύ παραμένει η έκκληση των Αρχών για περιορισμό των μετακινήσεων.

Περίπου 40 άτομα στο Σάσσεξ της Βρετανίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους στο δρόμο και να καταφύγουν σε μια παμπ, για να προστατευτούν από τη σφοδρή χιονόπτωση, σύμφωνα με την MetroUK.

Η Alexandra Loske ήταν μία από αυτούς και έκανε λόγο για “βιβλική” κακοκαιρία ενώ δήλωσε πως άφησε το όχημά της στον αυτοκινητόδρομο, όταν ο καιρός έγινε “πολύ τρομακτικός”. Πολλοί οδηγοί που συνέχισαν να οδηγούν παρά την χιονόπτωση είτε “έμειναν” είτε γλιστρούσαν, με αποτέλεσμα να σημειωθούν και αρκετά τροχαία ατυχήματα.

“Ήταν αρκετά ασυνήθιστο. Δεκαπέντε λεπτά χιόνι ήταν αρκετά για να μας κάνει να κολλήσουμε εντελώς”, δήλωσε στο BBC Radio Sussex.

Πάγωσαν οι δρόμοι – Εγκλωβισμένοι οδηγοί

Η αστυνομία του Σάσσεξ δήλωσε ότι δέχτηκε αρκετά τηλεφωνήματα από εγκλωβισμένους οδηγούς στην περιοχή ενώ σε ισχύ βρίσκεται έκκληση του Οργανισμού Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω αυξημένου κινδύνου εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα στους δρόμους καταγράφηκαν στην κομητεία του Κεντ, με διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους που οδηγούν στη βρετανική πρωτεύουσα και όπως φαίνεται θα συνεχιστούν, καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι η χιονόπτωση και ο παγετός θα διατηρηθούν και τις επόμενες ημέρες.

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων πραγματοποιήθηκαν και σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, με την εταιρεία τρένων Southwest να προβαίνει σε ακυρώσεις από το βράδυ της Κυριακής (11/12).

Σημειώνεται ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλη την Αγγλία, οδήγησαν τους περισσότερους δήμους να αποφασίσουν το κλείσιμο των σχολείων ενώ οι κρατικές υγειονομικές υπηρεσίες εξέδωσαν “συναγερμό ψύχους κατηγορίας 3” και συστήνουν στους πολίτες να επικοινωνούν τακτικά με φίλους και μέλη των οικογενειών τους και να φροντίζουν οι πιο ευάλωτοι να έχουν πρόσβαση σε θέρμανση, τρόφιμα και νερό.

Η υπηρεσία εκτιμά πως οι πολίτες πρέπει να διατηρούν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό των κατοικιών τους στους 18 βαθμούς, το λιγότερο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα