Καλιφόρνια: Αλλοι τρεις νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Καλιφόρνια: Αλλοι τρεις νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές
Φωτιά στην Καλιφόρνια AP

Η Καλιφόρνια συνεχίζει να είναι παραδωμένη στις φλόγες. Αλλοι τρεις άνθρωποι στην πολιτεία έχασαν τη ζωή τους.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας δασικής πυρκαγιάς στη βόρεια Καλιφόρνια των ΗΠΑ που μαίνεται στους πρόποδες λόφων στην κομητεία Σάστα, δήλωσαν αξιωματούχοι τη Δευτέρα, ενώ άλλη συνεχίζει μαίνεται κι απειλεί αμπελώνες των κομητειών Νάπα και Σονόμα, γνωστών για τα κρασιά τους.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρεις θάνατοι εξαιτίας της πυρκαγιάς που η πυροσβεστική βάπτισε Ζογκόταν ξέσπασε την Κυριακή κοντά στην πόλη Ρέντινγκ ανακοινώθηκαν από το σερίφη της κομητείας και την υπηρεσία δασών και πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας (CalFire).

Δεν έχουν δοθεί περισσότερα στοιχεία για τα θύματα, ή τις περιστάσεις των θανάτων τους, ως αυτό το στάδιο.

Με τους τρεις νέους θανάτους, τα θύματα των πυρκαγιών ιστορικών διαστάσεων οι οποίες σαρώνουν την Καλιφόρνια από τα μέσα Αυγούστου έφθασαν τα 29 μέχρι εδώ.

Η πυρκαγιά Ζογκ, που έχει μετατρέψει σε αποκαΐδια περίπου 60 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαμνωδών και δασικών εκτάσεων, συνέπεσε με το ξέσπασμα άλλης μιας, της Γκλας, 320 χιλιόμετρα νοτιότερα, στην καρδιά των αμπελώνων της Καλιφόρνιας.

Η πυρκαγιά Γκλας έχει απανθρακώσει σχεδόν 45 τετραγωνικά χιλιόμετρα περιοχών με βλάστηση στις κομητείες Νάπα και Σονόμα από το πρωί του Σαββάτου. Σπίτια κάηκαν, ενώ χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς απειλούνται αμπελώνες.

Και οι δύο πυρκαγιές παρέμεναν ανεξέλεγκτες το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα). Τα αίτιά τους ερευνώνται.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα