Καλλιτεχνικές φωτογραφίες δείχνουν τις τραγικές επιπτώσεις των ναρκωτικών

Καλλιτεχνικές φωτογραφίες δείχνουν τις τραγικές επιπτώσεις των ναρκωτικών

Οι τραγικές επιπτώσεις της χρήσης ναρκωτικών χρησιμοποιώντας την τέχνη του μακιγιάζ και του photoshop (Pics)

Έναν πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκε ο φωτογράφος Roman Sakovich για να παρουσιάσει τις τραγικές επιπτώσεις της χρήσης των ναρκωτικών στον άνθρωπο.

Ο φωτογράφος με έδρα το Λονδίνο δημιούργησε μια εντυπωσιακή συλλογή φωτογραφιών με άνδρες και γυναίκες πριν και μετά τη χρήση των ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας την τέχνη του μακιγιάζ και του Photoshop για να διαμορφώσει το «μετά», με βάση πραγματικές περιπτώσεις χρηστών.

Ο νεαρός φωτογράφος σπούδαζε φωτογραφία στο Arts University College στο Bournemouth, απ 'όπου αποφοίτησε το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με τα στατιστικά οι θάνατοι από ηρωίνη μειώθηκαν στον Ηνωμένο Βασίλειο ωστόσο αυτοί που οφείλονται στην χρήση μεθαδόνης αυξήθηκαν κατά 23%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα  έρευνα Βρετανών στην οποία συμμετείχαν επιφανείς επιστήμονες, αξιωματούχοι της αστυνομίας, ακαδημαϊκοί και άλλοι ειδικοί απεφάνθη ότι ήρθε η ώρα της αποποινικοποίησης των ναρκωτικών.

Η αναφορά της Επιτροπής για τα Ναρκωτικά (Drug Policy Commission  -UKDPC), λέει ότι η κατοχή μικρών ποσοτήτων ελεγμένων ναρκωτικών θα πρέπει πλέον να πάψει να αποτελεί αδίκημα και δεν θα επιφέρει αύξηση της χρήσης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κυρώσεις που επιβάλλονται σε 42.000 ανθρώπους που καταδικάζονται κάθε χρόνο και οι ακόμα 160.000 προειδοποιήσεις για κατοχή κάνναβης, θα πρέπει να αντικατασταθούν με πιο απλές ποινές, όπως πρόστιμα, θεραπευτικές συνεδρίες ή κέντρα αποτοξίνωσης. Υποστηρίζουν επίσης ότι η επιβολή ελάχιστων ή καθόλου κυρώσεων σε όσους καλλιεργούν κάνναβη για προσωπική χρήση θα έπληττε σοβαρά τα παράνομα εργοστάσια κάνναβης που ελέγχονται από το οργανωμένο έγκλημα.

Η αναφορά σταματά τη νομιμοποίηση εκεί, καθώς θεωρεί ότι η νόμιμη πώληση ηρωίνης , κοκαΐνης και παρόμοιων ναρκωτικών μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από το ήδη υπάρχον σύστημα εμπορίου.

SHARE: