Καλπάζει προς τη νίκη ο Σάντσεθ, πολύ ψηλά το ακροδεξιό Vox

Καλπάζει προς τη νίκη ο Σάντσεθ, πολύ ψηλά το ακροδεξιό Vox
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη AP

Ο Πέδρο Σάντσεθ αναμένεται να είναι ο μεγάλος νικητής των προσεχών ισπανικών εκλογών, ωστόσο χωρίς την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Η νίκη για το Σοσιαλιστικό κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ στις προσεχείς εκλογές της Ισπανίας στις 28 Απριλίου είναι σχεδόν σίγουρη.

Η μεγάλη δημοσκόπηση που δημοσιεύει στην κυριακάτικη έκδοσή της η πάντα έγκυρη El pais αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Σύμφωνα μ’ αυτήν το PSOE του εν ενεργεία Πρωθυπουργού αποσπά το 27,1% ενώ το Λαϊκό Κόμμα βρίσκεται πολύ πιο πίσω με 19,3%. Οι κεντροδεξιοί “Πολίτες” αποσπούν το 17,7% ενώ οι Αριστεροί των Ουνίδος Ποδέμος υποχωρούν στο 12,3% έχοντας όμως πάντα τη δυνατότητα να συνεργαστούν με τους Σοσιαλιστές.

Οι ακροδεξιοί του VOX μπαίνουν, δυστυχώς, ορμητικά στην κεντρική πολιτική της Ισπανίας συγκεντρώνοντας το 10,2% των προτιμήσεων.

Tο γράφημα της δημοσκόπησης

Η αυτοδυναμία φαντάζει άπιαστο όνειρο για όλους. Ωστόσο πιο κοντά στο μαγικό αριθμό 176 (η ισπανική βουλή έχει 350 έδρες) βρίσκεται ένα πιθανό μπλοκ που θα απαρτίζεται από το Σοσιαλιαστικό Κόμμα, τους Ποδέμος και τα μικρά κόμματα των εθνικιστών (κυρίως από την Καταλονία).

Εννοείται ότι σε περίπτωση τέτοιου κυβερνητικού συνασπισμού Πρωθυπουργός της Ισπανίας θα είναι και πάλι ο Πέδρο Σάντσεθ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα