Κάμαλα Χάρις: “Εκτός” αγώνα για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ η μεγαλύτερη αντίπαλος του Τραμπ

Κάμαλα Χάρις: “Εκτός” αγώνα για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ η μεγαλύτερη αντίπαλος του Τραμπ
Κάμαλα Χάρις AP

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τη συνέκριναν με τον Μπάρακ Ομπάμα. Η προοδευτική Κάμαλα Χάρις, πρόκειται να αποχωρήσει από τη "μάχη" για τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η γερουσιαστής από την Καλιφόρνια Καμάλα Χάρις, ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών και ένθερμη επικριτής των πολιτικών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την μετανάστευση, θα τερματίσει την προσπάθειά της να διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020, ανέφεραν μια πηγή του προεκλογικού της επιτελείου και μέσα ενημέρωσης. 

“Έκανα την αποτίμησή μου και το εξέτασα από κάθε πτυχή και τις τελευταίες λίγες μέρες κατέληξα σε μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις της ζωής μου”, είπε σήμερα η μαύρη γερουσιαστής με mail της προς τους υποστηρικτές της. 

 “Η προεκλογική μου εκστρατεία απλά δεν έχει τους οικονομικούς πόρους που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε”. 

Η Χάρις πραγματοποίησε μια τηλεδιάσκεψη με μέλη του προσωπικού της σήμερα για να τους ενημερώσει για την απόφασή της, τόνισαν πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν. 

Η 55χρονη γερουσιαστής αυτοπαρουσιάστηκε ως μια ενωτική υποψήφια που θα μπορούσε να κινητοποιήσει την νεανική και προοδευτική βάση του κόμματος και ταυτόχρονα να προσελκύσει πιο μετριοπαθείς ψηφοφόρους.

Ωστόσο, αφού η δημοτικότητά της σκαρφάλωσε σε διψήφια νούμερα στις δημοσκοπήσεις, έπειτα από μια δυναμική εμφάνισή της σε μια τηλεμαχία των υποψηφίων τον Ιούνιο, τα ποσοστά της υποχώρησαν τους πρόσφατους μήνες.

Η Χάρις είναι η πρώτη από τους κορυφαίους υποψηφίους που αποχωρεί από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών. 

Ο σύζυγός της, Douglas Emhoff, δημοσίευσε στο Twitter μία φωτογραφία τους που την αγκαλιάζει, γράφοντας “Σε προσέχω. Όπως πάντα”.

Αμερικανίδα δικηγόρος, πολιτικός και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, η Κάμαλα Ντέβι Χάρις, στις 21 Ιανουαρίου 2019, είχε ανακοινώσει επίσημα την εκστρατεία της για την υποψηφιότητα ως πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών με το Δημοκρατικό κόμμα στις εκλογές του 2020.

Γεννήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας και είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Χάουαρντ και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Η Χάρις έγινε η τρίτη γερουσιάστρια της Καλιφόρνια και η πρώτη γερουσιάστρια με τζαμαϊκανές ή ινδικές καταβολές. Υποστήριξε το Medicare-for-all, τη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για ευφορικούς σκοπούς, την αλλαγή του νόμου για ευνοϊκότερη μεταχείριση των παιδιών μεταναστών και τη μείωση των φόρων για τις εργαζόμενες και τις μεσαίες τάξεις. Υποστήριξε ακόμη την αύξηση των φόρων στις επιχειρήσεις και αλλά και στους πλούσιους.

Η Χάρις είχε αναγγείλει επίσημα την εκστρατεία της για τη προεδρία στις 27 Ιανουαρίου 2019, σε μια συγκέντρωση στο Όουκλαντ, όπου δεσμεύθηκε να αγωνιστεί για τη «μεγαλύτερη φορολογική περικοπή στη μεσαία τάξη εδώ και μια γενιά», προωθώντας προοδευτικά ζητήματα.

Το συλλαλητήριο είχε προσελκύσει περισσότερους από 20.000 συμμετέχοντες με επιπλέον 12.000 γύρω από το χώρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα