Κρυφές κάμερες στο σπίτι του Μαντέλα

Κρυφές κάμερες στο σπίτι του Μαντέλα

Αποκάλυψη σοκ στη Ν. Αφρική. Κρυφές κάμερες είχαν τοποθετηθεί στο σπίτι του πρώην προέδρου της χώρας Ν. Μαντέλα. Στόχος ήταν να εξασφαλιστούν αποκλειστικά πλάνα σε περίπτωση που συμβεί το μοιραίο (Pic)

Δύο κρυφές κάμερες που παρακολουθούσαν και κατέγραφαν, για άγνωστο χρονικό διάστημα, το σπίτι του πρώην προέδρου της χώρας Νέλσον Μαντέλα στην γενέτειρά του, το χωριό Κούνου εντόπισε, μετά από καταγγελία, η αστυνομία.

Ο 93χρονος  ηγέτης του αγώνα κατά του απαρτχάιντ και πολιτικός έχει αποσυρθεί στο πατρικό του και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Οι Αρχές άφησαν να εννοηθεί ότι οι κάμερες τοποθετήθηκαν από μέσα ενημέρωσης, προφανώς με στόχο να έχουν αποκλειστικές εικόνες από πιθανή κινητικότητα στο σπίτι σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση του υπέργηρου Μαντέλα.

Στη Νότιο Αφρική είναι παράνομη η χωρίς άδεια μαγνητοσκόπηση ή φωτογράφιση της κατοικίας των τέως προέδρων της χώρας για λόγους ασφαλείας, καθώς περιλαμβάνονται σε κατάλογο με προστατευόμενα από την αστυνομία "εθνικά σημεία-κλειδιά".

Κρυφές κάμερες στο σπίτι του Μαντέλα

Ο Μαντέλα μετακινείται πλέον σπανίως και η τελευταία χαρακτηριστική δημόσια εμφάνισή του ήταν το καλοκαίρι του 2010 στην τελετή λήξης του παγκοσμίου κυπέλου ποδοσφαίρου, που είχε διεξαχθεί στη χώρα του.

Η απελευθέρωσή του το 1990 σημάδεψε την απαρχή θεμελιακών αλλαγών στο αφρικανικό κράτος, που οδήγησαν στην πτώση του ρατσιστικού του καθεστώτος. Έγινε ο πρώτος πρόεδρος του αφρικάνικου λαού το 1994. Κατέκτησε το Νόμπελ Ειρήνης που το μοιράστηκε με τον Φρεντερίκ Ντε Κλερκ.

SHARE:

24Media Network