Κάμερον: Αεροπορικές επιδρομές στη Συρία με την έγκριση της βουλής

Κάμερον: Αεροπορικές επιδρομές στη Συρία με την έγκριση της βουλής

την ανάγκη που υπάρχει ακόμη να πείσει κι άλλους βουλευτές να υποστηρίξουν αεροπορικά πλήγματα στη Συρία αναφέρεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Αποτράπηκαν 7 επιθέσεις το τελευταίο εξάμηνο, σημειώνει

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι επιδιώκει η Βρετανία να πραγματοποιεί και αυτή αεροπορικά πλήγματα κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται ακόμη να πείσει κι άλλους βουλευτές για να υποστηρίξουν την ενέργεια αυτή.

"Πάντοτε έλεγα ότι πιστεύω πως είναι λογικό και ότι θα πρέπει (να γίνει αυτό), το Ισλαμικό Κράτος δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ του Ιράκ και της Συρίας οπότε ούτε και εμείς θα έπρεπε, αλλά χρειάζεται να αναπτύξω το επιχείρημα, χρειάζεται να το φέρω στο κοινοβούλιο, χρειάζεται να πείσω περισσότερους ανθρώπους", δήλωσε ο Κάμερον στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC.

"Δεν θα κάνουμε αυτήν την ψηφοφορία αν δεν διαπιστώσουμε ότι το κοινοβούλιο θα υιοθετήσει την πρόταση αυτή, επειδή μια αποτυχία σε αυτό θα ήταν επιζήμια. Το θέμα δεν είναι αν θα ζημιωνόταν η κυβέρνηση, αλλά να μην ζημιωθεί η χώρα μας και η φήμη της στον κόσμο", σημείωσε.

Η Βρετανία μετέχει στους βομβαρδισμούς στο Ιράκ, αλλά ο Κάμερον έχασε μία ψηφοφορία στο κοινοβούλιο το 2013 για την επέκταση της δράσης αυτής στη Συρία.

Ωστόσο ο Κάμερον σημείωσε ότι ο ίδιος θα αναλάμβανε απευθείας δράση αν διακυβεύονταν τα βρετανικά συμφέροντα και αναφέρθηκε στα πλήγματα από βρετανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τα οποία σκοτώθηκαν Βρετανοί τζιχαντιστές τον Αύγουστο.

Ο Κάμερον σημείωσε επίσης ότι οι επιθέσεις την Παρασκευή στο Παρίσι "θα μπορούσαν να έχουν γίνει" στη Βρετανία και επισήμανε ότι "επτά επιθέσεις" αποφεύχθηκαν το τελευταίο εξάμηνο στη χώρα.

"Οι υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της χώρας εμπόδισαν κάπου επτά επιθέσεις τους τελευταίους έξι μήνες", σημείωσε επίσης μιλώντας στο Radio 4 του BBC και πρόσθεσε αναφερόμενος στις επιθέσεις στο Παρίσι: "Αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί εδώ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρετανία: Ενίσχυση των μυστικών υπηρεσιών και αύξηση χρηματοδότησης για την ασφάλεια στα αεροδρόμια

SHARE:

24Media Network