Κάμερον: Γιατί να πρέπει εγώ να ασχοληθώ μ’ αυτά τα σκ@τά;

default image

Διχασμένος ο βρετανικός Τύπος όσο η χώρα μετά τον "σεισμό" του Brexit. Τι φέρεται ότι είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον την Παρασκευή στο περιβάλλον του για να εξηγήσει την παραίτησή του

Με την έκφραση «Why should I do all the hard shit» (Γιατί να πρέπει εγώ να ασχοληθώ μ’ αυτά τα σκ@τά;) απευθύνθηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον, στους συνεργάτες του αμέσως μετά τη χθεσινή ομιλία του με την οποία ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί σε τρεις μήνες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στο Ηνωμένο Βασίλειο, την The Sun, η οποία είχε ανακοινώσει τη βούλησή της να δει τη χώρα να βγαίνει από την ΕΕ, αυτό φέρεται ότι είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον την Παρασκευή στο περιβάλλον του για να εξηγήσει την παραίτησή του: “Γιατί να πρέπει εγώ να ασχοληθώ μ’ αυτά τα σκ@τά;”

Ο βρετανικός Τύποςείναι σήμερα κι αυτός διχασμένος κατ’ εικόνα μιας διχασμένης χώρας,  σχετικά με τον “σεισμό του Brexit”, καθώς κάποιες εφημερίδες εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη “γέννηση μιας νέας Μεγάλης Βρετανίας”, όταν άλλες, παραζαλισμένες, αναφωνουν “Τι διάβολο θα συμβεί τώρα;”

“Βρετανία, σου βγάζουμε το καπέλο!” ήταν ο τίτλος με τεράστια γράμματα της Daily Mail, μιας ταμπλόιντ που διεξήγαγε σφοδρή εκστρατεία εναντίον της Ευρώπης. “Ιδού η ημέρα που ο σιωπηλός λαός της Μεγάλης Βρετανίας ύψωσε το ανάστημά του εναντίον της περιφρονητικής ελίτ των Βρυξελλών και μιας αλλαζονικής πολιτικής τάξης που έχει αποσυνδεθεί από τον λαό”.

Η Daily Express χαιρετίζει “μια ένδοξη νίκη” ενώ η Daily Telegraph, μια άλλη εφημερίδα που υποστήριξε το Brexit, χαιρετίζει τη “γέννηση μιας νέας Μεγάλης Βρετανίας”. “Θα θυμόμαστε την 23η Ιουνίου 2016 ως την ημέρα που οι Βρετανοί ψήφισαν για να ανακτήσουν τον έλεγχο της χώρας τους”.

Στην πλευρά των φιλοευρωπαίων, ο λιτός τίτλος των Times μιλάει για τον “σεισμό του Brexit”. Η ταμπλόιντ Daily Mirror υιοθετεί έναν πιο αυστηρό τόνο, ερωτώντας στην πρώτη σελίδα της: “Τι διάβολο θα συμβεί τώρα;”.

Στο ίδιο στρατόπεδο, η Guardian έχει τίτλο “Τέλος. Και έξω”, πάνω από μια φωτογραφία του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον που ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί.

“Η χώρα μπήκε σ’ ένα επικίνδυνο ταξίδι στη διάρκεια του οποίου η πολιτική μας και η οικονομία μας πρέπει να μεταμορφωθούν”, γράφει η εφημερίδα σε κύριο άρθρο της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα