Καμερούν: Φυλάκιση σε δύο τρανς άτομα για το “έγκλημα” της ομοφυλοφιλίας

Καμερούν: Φυλάκιση σε δύο τρανς άτομα για το “έγκλημα” της ομοφυλοφιλίας
FACEBOOK/SHAKIRO237

Η διάσημη φιγούρα των social media Σακίρο και μια φίλη της, καταδικάστηκαν σε πενταετή φυλάκιση επειδή τόλμησαν να διαπράξουν το "έγκλημα" της ομοφυλοφιλίας.

Δύο τρανς άτομα στο Καμερούν κατηγορήθηκαν δια “διάπραξη ομοφυλοφιλίας” και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, σε μία υπόθεση που προκαλεί έντονες αντιδράσεις από ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις.

Η Σακίρο, μία δημοφιλής φιγούρα των social media που αναγνωρίστηκε στο δικαστήριο ως Loic Njeukam και η Πατρίσια, που αναγνωρίστηκε ως Roland Mouthe, καταδικάστηκαν την Τρίτη. Ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της προσβολής δημοσίας αιδούς και τη μη κατοχή ταυτότητας, ένα αδίκημα που σπάνια διώκεται στο Καμερούν.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, οι δυο τους συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο ενώ βρίσκονταν σε ένα εστιατόριο, στην Ντουάλα, τη μεγαλύτερη πόλη του Καμερούν, με αφορμή τον τρόπο που είχαν ντυθεί, όπως ανέφεραν οι δικηγόροι τους, οι οποίοι προσέθεσαν πως τα δύο τρανς άτομα υπέστησαν σωματική κακοποίηση.

“Είναι ασυνήθιστα σκληρή η απόφαση να τιμωρηθούν. Είναι σαφές το μήνυμα προς την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα πως τα μέλη της δεν είναι ευπρόσδεκτα στο Καμερούν”, δήλωσε ο δικηγόρος τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα