“Καμπανάκι” Μπάιντεν για ανεπάρκεια εμβολίων στις ΗΠΑ

“Καμπανάκι” Μπάιντεν για ανεπάρκεια εμβολίων στις ΗΠΑ
Ο Τζο Μπάιντεν AP Photo/Carolyn Kaster

Δεν θα υπάρχει επαρκής αριθμός εμβολίων ως το τέλος του καλοκαιριού για τον εμβολιασμό όλων των Αμερικανών, δηλώνει ο πρόεδρος Μπάιντεν. Αισιοδοξία, από την άλλη στη Γερμανία.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ δεν θα έχουν επαρκείς δόσεις εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού για να εμβολιαστούν όλοι οι Αμερικανοί.

Ο Μπάιντεν προέβη σε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Εργαστήριο Ιογενής Παθογένεσης στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας σε προάστιο της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Γερμανία: Το καλοκαίρι θα μπορούμε και πάλι να καθόμαστε έξω στις μπιραρίες

Το καλοκαίρι θα μπορούμε και πάλι να καθόμαστε έξω στις μπιραρίες, δήλωσε από την άλλη ο επιτελάρχης της Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, τονίζοντας ότι από τον Απρίλιο τα εμβολιαστικά κέντρα θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία.

Σε συνέντευξή του για την τηλεόραση της BILD, ο κ.Μπράουν παραδέχθηκε ότι ήταν από την αρχή γνωστό ότι τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους δεν θα υπήρχε επάρκεια εμβολίων, κυρίως λόγω της περιορισμένης δυνατότητας παραγωγής, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι τους επόμενους μήνες η προσφορά θα υπερκαλύψει τις ανάγκες της Γερμανίας. Το καλοκαίρι, επανέλαβε, «θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σε όλους τη δυνατότητα εμβολιασμού», ενώ, «λόγω του καλού υγειονομικού συστήματός της, η Γερμανία δεν θα πρέπει να φοβάται την σύγκριση με άλλες χώρες».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα επανέλθει κάποια «κανονικότητα» στη ζωή των ανθρώπων, ο κ. Μπράουν, ο οποίος είναι και ιατρός, δήλωσε ότι – με την επιφύλαξη που αφορά τις παραλλαγές του βασικού στελέχους του κορονοϊού – «το καλοκαίρι θα μπορούμε και πάλι να καθόμαστε έξω στις μπιραρίες». Πρόσθεσε δε ότι παραμένει της άποψης ότι ο κορονοϊός θα χάσει την ισχύ του εντός του έτους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα