Καναδάς: Ένοπλοι έσπειραν τον θάνατο σε τέμενος στο Κεμπέκ

Καναδάς: Ένοπλοι έσπειραν τον θάνατο σε τέμενος στο Κεμπέκ

Έξι νεκροί από τα πυρά αγνώστων και οκτώ τραυματίες. Για τρομοκρατική ενέργεια μιλά ο πρωθυπουργός του Καναδά

Έξι άτομα σκοτώθηκαν από πυρά κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής σε τέμενος στην Πόλη του Κεμπέκ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν σε τέμενος με περίπου 40 άτομα και άρχισαν να πυροβολούν, γύρω στις 8:00 μ.μ. τοπικής ώρας χθες.

Αμέσως ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας κατά την οποία συνελήφθησαν δύο άτομα. Η αστυνομία με ανάρτησή της στο Twitter πιβεβαίωσε την ύπαρξη νεκρών και τραυματιών αλλά αρνήθηκε να δώσει αριθμούς, ξακαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτή την ώρα η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, και το τέμενος έχει εκκενωθεί.

 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του τεμένους δήλωσε ότι έξι άτομα σκοτώθηκαν από τα πυρά κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής, ενώ άλλος μάρτυρας είχε πει νωρίτερα ότι οι ένοπλοι που εισέβαλαν στο τέμενος, όπου βρίσκονταν 40 άτομα, ήταν τρεις.

 

Τρομοκρατική πράξη

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, χαρακτήρισε την επίθεση κατά του τεμένους στο Κεμπέκ, ως “τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων.”

“Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων σ’ ένα κέντρο προσευχής και καταφυγίου,” δήλωσε σε ανακοίνωσή του, ο Τριντό.

Στο ίδιο πνεύμα και ο  τοπικός πρωθυπουργός της επαρχίας του Κεμπέκ, που χαρακτήρισε την επίθεση “τρομοκρατική πράξη.”

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα