Καναδάς: Με απόλυτη φειδώ το νερό για 1,4 εκ. κατοίκους

Διαβάζεται σε 2'
Καναδάς: Με απόλυτη φειδώ το νερό για 1,4 εκ. κατοίκους
AP

Μετά από την ζημιά που υπέστη μεγάλος αγωγός ύδρευσης στον Καναδά, 1,4 εκ. κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν με μέτρο το νερό.

Χωρίς νερό για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών βρίσκονται οι κάτοικοι της πόλης Κάλγκαρι στον δυτικό Καναδά, για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής χρονικό διάστημα από την Πέμπτη (06/06) λόγω ρήξης μεγάλου αγωγού ύδρευσης. Να σημειωθεί πως η πόλη έχει πληθυσμό 1,4 κατοίκους.

Μήνυμα για “κρίσιμο συναγερμό όσον αφορά την παροχή νερού” εστάλη τα ξημερώματα της Πέμπτης στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων, προειδοποιώντας ότι η στάθμη του νερού “έχει φτάσει σε οριακά επίπεδα”, γεγονός το οποίο έχει αντίκτυπο στις δυνατότητες παροχής νερού στον πληθυσμό και στην ετοιμότητα σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Απευθύνοντας έκκληση στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις να περιορίσουν τη χρήση νερού, η δήμαρχος Τζιοτί Γκόντεκ συνέστησε στον κόσμο “να μην κάνει ντους ή μπάνιο, ούτε να πλένει τα πιάτα ή τα ρούχα” έως ότου επιλυθεί η κατάσταση.

Στη συνοικία στην οποία έσπασε ο αγωγός ύδρευσης, τα αυτοκίνητα κινούνται μέσα σε ποτάμια νερού που έχει κατακλύσει τους δρόμους, ενώ έχει δοθεί σύσταση στους κατοίκους να βράζουν νερό για να πίνουν ή να πλένουν τα δόντια τους.

Πινακίδα καλωσορίσματος στο Κάλγκαρι, Καναδάς.

“Κάθε σταγόνα μετρά μέχρι να επιδιορθωθεί (το πρόβλημα). Όλοι οι κάτοικοι της πόλης πρέπει να μείνουν ενωμένοι”, δήλωσε η Σου Χένρι, υπεύθυνη της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων του Κάλγκαρι σε συνέντευξη Τύπου.

Τα αίτια της ρήξης στον αγωγό παραμένουν άγνωστα, αλλά ήδη υπάρχει πρόβλημα πλήρωσης στα φυσιολογικά επίπεδα των αποθεμάτων της πόλης, διευκρίνισαν οι δημοτικές αρχές, οι οποίες υπολογίζουν ότι η επισκευή του αγωγού μπορεί να χρειαστεί “πολύ καιρό”.

Η επαρχία της Αλμπέρτα αντιμετωπίζει την τρέχουσα περίοδο σημαντική ξηρασία, αλλά η στάθμη του νερού στον ποταμό Μπόου, από τον οποίο υδροδοτείται το Κάλγκαρι, παρουσίασε σημάδια βελτίωσης αυτήν την άνοιξη, σύμφωνα με τις αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα