Καναδάς: Οδηγός Tesla αποκοιμήθηκε και έπιασε τα 150 χιλιόμετρα

Καναδάς: Οδηγός Tesla αποκοιμήθηκε και έπιασε τα 150 χιλιόμετρα
Το σήμα της Tesla AP

Ένας οδηγός Tesla στον Καναδά αποκοιμήθηκε αφήνοντας το αμάξι στην αυτόνομη οδήγηση και ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο ταχύτητας των 110 χλμ / ώρα, αψηφώντας τα "σήματα" της αστυνομίας.

Η αστυνομία του Καναδά απήγγειλε κατηγορίες για υπερβολική ταχύτητα και επικίνδυνη οδήγηση σε άνδρα ο οποίος βρέθηκε κοιμισμένος στο τιμόνι του Tesla του και ενώ κινούνταν με ταχύτητα 150 χλμ / ώρα στην επαρχία της Αλμπέρτα.

“Το αμάξι ήταν στην αυτόνομη οδήγηση, ταξίδευε με περισσότερα από 140 χλμ/ ώρα, τα δύο μπροστινά καθίσματα ήταν ξαπλωμένα και οι επιβάτες κοιμισμένοι”, ανέφερε σε έκθεσή της η καναδική αστυνομία.

Αφού οι αρχές αναβόσβησαν τα φώτα, το Tesla επιτάχυνε φτάνοντας τα 150 χλμ / ώρα. Σύμφωνα με τον Guardian, το όριο ταχύτητας στις περισσότερες λεωφόρους του Καναδά είναι τα 110 χιλιόμετρα.

Στον οδηγό, έναν 20χρονο από τη Βρετανική Κολομβία, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υπερβολική ταχύτητα ενώ αναστάλθηκε η άδεια οδήγησης του για 24 ώρες. Η επαρχία αποφάσισε ακόμα να του αποδοθούν κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση, για το οποίο αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο τον Δεκέμβρη.

Ο πολλαπλασιασμός των οχημάτων αυτόνομης οδήγησης, στην παραγωγή των οποίων πρωτοπορεί η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, έχει θέσει πληθώρα εμποδίων για τις ρυθμιστικές αρχές, στόχος των οποίων είναι να καθοριστεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των ενσωματομένων συστημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα