Καναδάς: Συνελήφθη ο δεύτερος μακελάρης της Σασκάτσουαν

Καναδάς: Συνελήφθη ο δεύτερος μακελάρης της Σασκάτσουαν
Το σημείο της σύλληψης του 30χρονου AP Photo/Robert Bumsted

Οι αρχές του Καναδά εντόπισαν και συνέλαβαν τον 30χρονο Μάιλς Σάντερσον, τον δεύτερο ύποπτο των φονικών επιθέσεων σε κοινότητες αυτοχθόνων.

Συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας), ο Μάιλς Σάντερσον, ο ένας εκ των δύο υπόπτων που αναζητείτο για τις φονικές επιθέσεις της Κυριακής σε κοινότητες αυτοχθόνων.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία ανέφερε ότι ο 30χρονος τέθηκε υπό κράτηση στην πόλη Ρόσθερν της επαρχίας Σασκάτσουαν.

Η σύλληψή του ολοκληρώνει ένα ανθρωποκυνηγητό που κάλυψε τρεις επαρχίες και προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που είχε δοθεί αναστολή στον ύποπτο παρά το ιστορικό βίας.

Νωρίτερα, η αστυνομία της επαρχίας είχε σημάνει συναγερμό για έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι που εθεάθη να επιβαίνει σε κλεμμένο αυτοκίνητο.

Οι αρχές είχαν ζητήσει από τους κατοίκους της κοινότητας Γουάκου να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να μην πλησιάζουν ανθρώπους που έχουν ύποπτη συμπεριφορά, έως ότου ολοκληρωθεί η αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του ενόπλου.

Ο έτερος μακελάρης των φονικών επιθέσεων βρέθηκε νεκρός στην κοινότητα Τζέιμς Σμιθ Κρι Νέισον.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι σοβαρά, σε δύο απομακρυσμένες κοινότητες αυτοχθόνων στην επαρχία Σασκάτσουαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα