Κατάρριψη ουκρανικού Μπόινγκ: Καναδοί ερευνητές στο σημείο συντριβής

Το σημείο συντριβής του Boeing
Το σημείο συντριβής του Boeing AP

Ο υπουργός Μεταφορών του Καναδά ανέφερε πως στόχος της ερευνητικής ομάδας είναι η εξέταση του αεροσκάφους, παρόλο που δεν έχουν λάβει ακόμη έγκριση πρόσβασης.

Μια ομάδα Καναδών ερευνητών επισκέφτηκε το σημείο συντριβής του ουκρανικού Μπόινγκ που καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο, σκοτώνοντας και τους 176 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 57 Καναδούς υπήκοους.

Ο υπουργός Μεταφορών του Καναδά Μαρκ Γκαρνό ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου πως η καναδική ερευνητική ομάδα θα εξετάσει αργότερα σήμερα τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Πρόσθεσε πως οι ερευνητές δεν έχουν λάβει ακόμη έγκριση πρόσβασης στους καταγραφείς στοιχείων πτήσης και του αποτυπωτή ομιλίας.

Το Ιράν έχει εκδώσει ταξιδιωτικές θεωρήσεις στους Καναδούς αξιωματούχους, που βρίσκονται στη χώρα για να διερευνήσουν πώς και γιατί ιρανικές δυνάμεις κατέρριψαν το ουκρανικό αεροσκάφος στις 8 Ιανουαρίου.

"Επισκέφτηκαν το σημείο συντριβής. Σήμερα δύο ερευνητές θα εξετάσουν τα συντρίμμια", τόνισε ο Γκαρνό.

"Αυτό που μας έχει ειπωθεί από τους Ιρανούς είναι ότι θα μας επιτραπεί να συμμετάσχουμε όχι μόνο στην αποκρυπτογράφηση των (μαύρων) κουτιών, αλλά επίσης στην ανάλυση", σημείωσε.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Boeing, Ιράν
SHARE:

24Media Network