Κανένας θάνατος στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας

Κανένας θάνατος στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας
Διαμαρτυρία στη Νέα Υόρκη AP

Η Κυριακή ήταν η πρώτη μέρα μετά τις 11 Μαρίου, που στη Νέα Υόρκη, το άλλοτε επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος από κορονοϊό.

Η Νέα Υόρκη, άλλοτε το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, για πρώτη φορά μετά τις 11 Μαρτίου, κατέγραψε μηδενικούς θανάτους εξαιτίας του νέου κορονοϊού.

Την Κυριακή, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 4 μήνες, το Υπουργείο Υγείας της πόλης έδωσε στη δημοσιότητα τα ευχάριστα νέα.

“Οι Νεοϋορκέζοι είναι οι ήρωες αυτής της ιστορίας, αφού κίνησαν ‘γη και ουρανό’ προκειμένου να κρατήσει ο ένας τον άλλον ασφαλή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της πολιτείας, Avery Cohen.

Όμως η Νέα Υόρκη αποτελεί την εξαίρεση των ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, τη χώρα η οποία έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ χτύπημα από την πανδημία του κορονοϊού στον πλανήτη, καταγράφηκαν χθες Κυριακή 59.747 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης ανέρχεται πλέον σε 3.301.820. Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έφθασαν τους 135.171 (+442 σε ένα 24ωρο), σύμφωνα με αυτή τη σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης (ανατολικά).

Προχθές Σάββατο, ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης έφθασε τα 66.528 σε 24 ώρες, επίπεδο που αποτελούσε θλιβερό ρεκόρ, πάντα κατά τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version