Κάουντερ: Δεν γίνεται η Ελλάδα να καθορίζει τους όρους και οι άλλοι να πρέπει να χορέψουν στον ρυθμό της

Κάουντερ: Δεν γίνεται η Ελλάδα να καθορίζει τους όρους και οι άλλοι να πρέπει να χορέψουν στον ρυθμό της

Συζήτηση στη γερμανική βουλή για το ελληνικό ζήτημα, δείχνει το άσχημο κλίμα και την επιθετική διάθεση της γερμανικής πολιτικής βουλής απέναντι στην Ελλάδα που μιλούν για εκβιασμό της Αθήνας

Ηγετικά στελέχη των γερμανικών κομμάτων τοποθετήθηκαν και σήμερα σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των Θεσμών. «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Φόλκερ Κάουντερ, στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και πρόσθεσε ότι σκοπός του Βερολίνου παραμένει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά όλα εξαρτώνται από την ίδια - και «δεν γίνεται η Ελλάδα να καθορίζει τους όρους και να λέει ότι όλοι οι άλλοι πρέπει να χορέψουν στον ρυθμό της».

Οι τοποθετήσεις των Γερμανών πολιτικών δείχνουν πάντως πόσο διαφορετική αντίληψη και εικόνα της κατάστασης και των όσων διακυβεύονται έχει η γερμανική Βουλή που διαβάζει την άρνηση της Ελλάδας σε μέτρα ύφεσης ως εκβιασμό. Το κλίμα άλλωστε περιέγραψε νωρίτερα το ρ επορτάζ του NEWS247 από το Βερολίνο.

"Κίνδυνος" να πρέπει να διαγραφεί χρέος

Ο αναπληρωτής του, Μίχαελ Φουκς, μιλώντας στην Γερμανική Ραδιοφωνία, έκανε λόγο για τον κίνδυνο να πρέπει να διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, αν δεν βρεθεί σύντομα λύση. Η απίστευτη δήλωση δείχνει φυσικά τον τρόμο της γερμανικής πολιτικής σκηνής να γίνει αυτό που δεκάδες οικονομολόγοι ορίζουν ως μόνη αξιόπιστη λύση. Σημείωσε δε, ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν ενεργούν πολύ επαγγελματικά και αναφέρθηκε ενδεικτικά στις αποκρατικοποιήσεις: «Αν η Ελλάδα δεν είναι πρόθυμη να συνεργαστεί και να τηρήσει τις συμφωνίες, θα πρέπει να ζήσει με τις συνέπειες», δήλωσε, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα δεν θα φθάσει στην χρεοκοπία.

SPD: «Δεν θα επιτρέψουμε να μας εκβιάσουν»

Από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), η γενική γραμματέας Γιασμίν Φαχίμι, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος της, δήλωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται ανεύθυνα και προς την ίδια της τη χώρα» και πρόσθεσε ότι «η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος». «Δεν θα επιτρέψουμε να μας εκβιάσουν», τόνισε, αλλά προειδοποίησε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα μπορούσε να αναστρέψει την πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Die Linke: Απολύτως ανεύθυνη και καταστροφική η στάση των σοσιαλιστών

Η γερμανική Αριστερά (Die Linke) άσκησε κριτική στο SPD για την σκληρή θέση που έλαβε έναντι της Ελλάδας: «Ο τρόπος που συμπεριφέρεται τώρα το SPD, είναι απολύτως ανεύθυνος και φέρνει την καταστροφή' για το ευρώ», δήλωσε η επικεφαλής του κόμματος Κάτια Κίπινγκ, ενώ η αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κ.Ο. Ζάρα Βάγκενκνεχτ, αναφερόμενη στον αρχηγό του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και στον σοσιαλδημοκράτη Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, υπογράμμισε ότι θα έπρεπε κανονικά να εμποδίσουν απαιτήσεις «για περαιτέρω κοινωνική αφαίμαξη της Ελλάδας».

Πράσινοι: Πιστωτές και Αθήνα να κάνουν την υπέρβαση

Να «κάνουν την υπέρβαση» κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση όσο και τους πιστωτές, ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ με δήλωσή του στο ARD, και ζήτησε από την Αθήνα «να μην κρύβεται πίσω από τις προεκλογικές υποσχέσεις». Από πλευράς του, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος 'Αντον Χοφράιτερ, σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό n-tv, τόνισε ότι «δεν μπορεί να πει κανείς ότι μόνο οι Έλληνες οδηγούν το κάρο προς τον τοίχο - γίνονται δραματικά λάθη από όλες τις πλευρές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βουλευτές της Μέρκελ: Αν θέλετε, φύγετε, δεν θα σας αφήσουμε να πεθάνετε

SHARE:

24Media Network