Καπιτώλιο: Ο “Βίκινγκ” εισβολέας – Σατανισμός, παιδόφιλοι και QAnon

Καπιτώλιο: Ο “Βίκινγκ” εισβολέας – Σατανισμός, παιδόφιλοι και QAnon
Ο Jake Angeli AP

Η θεωρία QAnon καταγγέλλει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατευθύνονται από σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες είναι αναμεμειγμένες σε διεθνή παιδοφιλικά δίκτυα και επιδιώκουν την σύσταση μίας "νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων".

Ένας από τους οπαδούς του Τραμπ που φωτογραφήθηκε κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο την Τετάρτη, είναι ο ένθερμος οπαδός της συνωμοσίας QAnon. Πρόκειται για τον Jake Angeli, ο οποίος έχει μακρά δράση στο όλο “κίνημα”.

Ο Angeli έχει λάβει μέρος σε πολλές κινητοποιήσεις έξω από το Καπιτώλιο, από το 2019 μέχρι σήμερα, στο πλευρό του Τραμπ. Ο ίδιος έχει δηλώσει μάλιστα πως κυκλοφορεί ντυμένος ως άλλος Βίκινγκ, για να τραβήξει την προσοχή, έτσι ώστε να μπορεί να… μεταλαμπαδεύσει τις ιδέες του Q στον έξω κόσμο.

Το QAnon είναι ένα διαδικτυακό φόρουμ με κεντρικό θέμα ότι τον κόσμο κυβερνά μια κλίκα “σατανιστών παιδεραστών”, οι οποίοι συνωμοτούν κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ παράλληλα διαχειρίζονται κύκλωμα τράφικινγκ που κακοποιεί παιδιά.

Σύμφωνα με τους οπαδούς της θεωρίας, μέλη της κάστας, είναι η Χίλαρι Κλίντον, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Τζορτζ Σόρος, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Τομ Χανκς, η Οπρα Γουίνφρι ακόμα και ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Δαλάι Λάμα.

Σύμφωνα με τους οπαδούς του QAnon, ο Ντόναλντ Τραμπ στρατολογήθηκε από ανώτατους στρατιωτικούς το 2016 για να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία, με απώτερο σκοπό να διαλύσει αυτή την κλίκα και να αποκαλύψει την αλήθεια.

Η πρώτη εμφάνιση του σκληρού πυρήνα συνωμοσιολόγων έγινε τον Οκτώβρη του 2017 στο 4chan, από έναν ανώνυμο λογαριασμό με την ονομασία “Q Clearance Patriot”.

Σύμφωνα με τον “Q”, η τελική εξέλιξη θα ήταν μια μεγάλη “Καταιγίδα”, η οποία θα σηματοδοτηθεί τη στιγμή που ο Τραμπ θα ξεσκεπάσει τη “σκοτεινή κλίκα” που κυβερνά τον πλανήτη. Ο ίδιος ο Τραμπ είχε μιλήσει τον Οκτώβριο του 2017 για μια “ηρεμία πριν την καταιγίδα”.

Για τους οπαδούς του QAnon, αυτό το μήνυμα ήταν…κωδικοποιημένο.

Η μεγαλύτερη ομάδα QAnon στο Facebook, είχε σχεδόν 200.000 μέλη πριν κλείσει η σελίδα από το ίδιο το Facebook. Ανά καιρούς ανεβαίνουν νέες σελίδες τέτοιου τύπου και “πέφτουν”. Ανάλογες ενέργειες έχει κάνει το Twitter και το TikTok, με τον ίδιο τον Τραμπ φυσικά να τα βάζει με τα social media που θεωρεί ότι βάλλουν εναντίον του.

Ιστοσελίδες του QAnon στην Ευρώπη εμφανίσθηκαν στο τέλος του 2019 και στις αρχές του 2020, αλλά η επισκεψιμότητά τους εκτοξεύθηκε με την πανδημία COVID-19 και το lockdown. Στις ΗΠΑ, το νεφέλωμα QAnon θεωρείται από το FBI εν δυνάμει τρομοκρατική απειλή και στην Ευρώπη ως φαινόμενο που πρέπει να τελεί υπό επιτήρηση.

Όσο για τον ίδιο τον απερχόμενο πρόεδρο; Ο Τραμπ έχει κατά καιρούς κάνει retweet αναρτήσεις οπαδών της θεωρίας QAnon, ενώ έχει τοποθετηθεί ανοιχτά λέγοντας πως πρόκειται για ανθρώπους που “αγαπούν την πατρίδα τους”. Η τελευταία τοποθέτησή του μάλιστα ήταν τον Αύγουστο, σε προεκλογική του ομιλία, στην οποία τους δεχόταν με θέρμη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα