Καρλ Κοπ: H Eυρώπη έχει αποτύχει πλήρως στην Ειδομένη,

Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών για τα κελιστά σύνορα στην Ειδομένη την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016.
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών για τα κελιστά σύνορα στην Ειδομένη την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016. (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) MOTIONTEAM

Σύμφωνα με στέλεχος της οργάνωσης PRO ASYL μετά το Καλαί, η Ειδομένη είναι ο επόμενος κακός οιωνός μιας αποτυχημένης ευρωπαϊκής πολιτικής στο προσφυγικό

Ο Καρλ Κοπ, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος της γερμανικής οργάνωσης για τους πρόσφυγες PRO ASYL, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου, κατηγόρησε την Ευρώπη για πλήρη αποτυχία στην Ειδομένη. «Η Ελλάδα θα έπρεπε εξ αρχής να έχει λάβει ευρεία βοήθεια, ώστε να μπορέσει εξασφαλίσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα. Όχι μόνο μάλλινες κουβέρτες και ράντζα», είπε.

Μετά το Καλαί, η Ειδομένη είναι ο επόμενος κακός οιωνός μιας αποτυχημένης ευρωπαϊκής πολιτικής στο προσφυγικό, πρόσθεσε ο Κοπ και κατηγόρησε τους σκληρούς της ευρωπαϊκής πολιτικής, ότι συνειδητά ποντάρουν στις αποτρεπτικές εικόνες της Ειδομένης.

Πρόκειται κατά τη γνώμη του για «μια κυνική, περιφρονητική της ανθρώπινης ύπαρξης πολιτική». Αλλά επισήμανε, πως «παρακολουθώντας απλώς αυτές τις άσχημες εικόνες, δεν αντιμετωπίζονται οι παγκόσμιες κρίσεις και δεν παύουν να έρχονται οι άνθρωποι».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ειδομένη
SHARE:

24Media Network