Κατά 50% θα αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου μέχρι τα τέλη του 2016

Κατά 50% θα αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου μέχρι τα τέλη του 2016

Αναλυτές εκτιμούν πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους η τιμή του πετρελαίου θα έχει εκτοξευθεί στα ύψη, καθώς προβλέπεται αύξηση 50%

Ραγδαία αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, μέχρι το τέλος του 2016, βλέπουν οι αναλυτές, που εκτιμούν πως η μεγάλη ζήτηση είναι αυτή που σπρώχνει προς τα πάνω την τιμή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βloomberg, εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του 2016, οι τιμές του πετρελαίου μπορεί να αυξηθούν τουλάχιστον κατά 15 δολάρια.

Μάλιστα, οι αναλύσεις των ειδικών αναφέρουν πως το αργό πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη αναμένεται να αγγίξει τα 46 δολάρια το βαρέλι κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου της χρονιάς. Παράλληλα, όσον αφορά το Brent θα διαπραγματεύεται στο Λονδίνο στα 48 δολάρια την ίδια περίοδο.

Την ίδια στιγμή, η Goldman Sachs, υποστηρίζει πως ο παγκόσμιος κορεσμός που πυροδότησε τη βουτιά των τιμών σε χαμηλά 12 ετών, θα μετατραπεί, σύντομα, σε έλλειμμα, μιας και υπάρχει σημαντική μείωση στην παραγωγή αμερικανικού σχιστόλιθου.

Κατά την ίδια ανάλυση, η αμερικανική παραγωγή εκτιμάται να μειωθεί κατά 620.000 βαρέλια την ημέρα ή κατά περίπου 7% από το πρώτο μέχρι το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από την αμερικανική Αρχή Πληροφοριών για την Ενέργεια.

Από την πλευρά του, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προβλέπει πως η συνολική παραγωγή εκτός ΟΠΕΚ θα πέσει κατά 600.000 βαρέλια για το τρέχων έτος.

Ο αναλυτής Phillip Futures ανέφερε χαρακτηριστικά πως : "Το αμερικανικό αργό θα πληγεί, εκεί είναι που θα δείτε περικοπές και η προσφορά πρέπει να αρχίσει να ελαττώνεται." Ενώ, επισήμανε ότι "υπάρχουν αισιόδοξες προβλέψεις για τη ζήτηση το δεύτερο εξάμηνο."

Παράλληλα, ο Ole Hansen, επικεφαλής στρατηγικής για τα εμπορεύματα στη Saxo Bank εκτιμά πως : "Ο συνδυασμός της συνεχιζόμενης ανάπτυξης στη ζήτηση και της παραγωγής των ΗΠΑ που πέφτει, τελικά θα βοηθήσει στη δημιουργία των συνθηκών στην αγορά, από τις οποίες θα μπορέσει να ανέβει πίσω σε ένα εύρος 40 με 50 δολαρίων μέχρι το τέλος του χρόνου".

Άσχημη η εικόνα και για τη Ρωσία, μιας εκ των μεγαλύτερων δυνάμεων στην παραγωγή πετρελαίου, καθώς και εκεί αναμένεται να υπάρξει πτώση κατά  150.000 βαρέλια την ημέρα ή 1,3%, σύμφωνα με τον ειδικό Neil Beveridge.

(Πηγή: Βloomberg)

SHARE:

24Media Network