Νέα καταιγίδα μέτρων στην Ιρλανδία

Νέα καταιγίδα μέτρων στην Ιρλανδία

Παρά τις θυσίες ετών, οι Ιρλανδοί έρχονται αντιμέτωποι με νέα σκληρά μέτρα. Ψαλίδι στις κοινωνικές παροχές και στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ανακοίνωσε επιπρόσθετες περικοπές, ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα μισά αφορούν τον προϋπολογισμό των τομέων της εκπαίδευσης και της ασφαλιστικής κάλυψης.

Ο υπουργός Μπρένταν Χόουλιν, αρμόδιος για τις δημόσιες δαπάνες, εξήγησε στο κοινοβούλιο τα νέα μέτρα λιτότητας που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2011-12.

Από τα 2,2 δισεκατομμύρια των περικοπών, περίπου το 1 δισ. αφορά τον προϋπολογισμό των υπουργείων Υγείας και Παιδείας καθώς και τις κοινωνικές παροχές. Έτσι, τα οικογενειακά επιδόματα για το τρίτο παιδί θα μειωθούν, όπως επίσης και οι επιδοτήσεις που δίνονται για τη θέρμανση σε άτομα με χαμηλό εισόδημα.

Ο Χόουλιν έκανε λόγο για "δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις". Διαβεβαίωσε όμως, όπως είχε κάνει την Κυριακή και ο πρωθυπουργός Έντα Κένι, ότι η χώρα δεν έχει άλλη επιλογή.

"Η οργή του λαού είναι έντονη γιατί δεν ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε", είπε ο υπουργός, δείχνοντας ως υπεύθυνη την προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας.

Την Τρίτη, κατά τη δεύτερη ημέρα παρουσίασης του προϋπολογισμού, ο υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν αναμένεται να αναφερθεί στην αύξηση των φόρων και την αναμενόμενη αύξηση του ΦΠΑ.

SHARE:

24Media Network