Κατάρρευση εμπορικού κέντρου στη Γκάνα

Κατάρρευση εμπορικού κέντρου στη Γκάνα

Τουλάχιστον τρεις νεκροί σε πολυόροφο εμπορικό κέντρο που κατέρρευσε στην Άκρα της Γκάνα, δεκάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια. Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες ι έχουν παγιδευτεί κάτω από τόνους τσιμέντου μετά την κατάρρευση ενός εξαόροφου, πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου στην πρωτεύουσα της Γκάνας, την Άκρα.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία και επιχειρούν να ανασύρουν τους εγκλωβισμένους από τα συντρίμμια. Ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς είπε ότι είδε έναν νεκρό και δύο τραυματίες.

Το κτίριο, στο προάστιο Ατσιμότα, στέγαζε το πολυκατάστημα Melcom και κατέρρευσε λίγες ώρες αφότου άνοιξε, ενώ στο εσωτερικό του βρίσκονταν δεκάδες καταναλωτές.

"Ήμουν πολύ κοντά όταν είδα το κτίριο να σωριάζεται. Έτρεξα να σωθώ, ήμουν τρομοκρατημένος. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί παγιδευμένοι μέσα γιατί το εμπορικό κέντρο ήταν ιδιαίτερα πολυσύχναστο", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Άμα Οκιέρε.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Τζον Ντραμάνι Μαχάμα είπε ότι ο πρόεδρος θα διακόψει την περιοδεία του στο βορρά της χώρας όπου πραγματοποιούσε προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου και θα επιστρέψει στην Άκρα για να επικεντρωθεί στις προσπάθειες διάσωσης των εγκλωβισμένων.

SHARE:

24Media Network