Τα εκατομμύρια ενός πρώην ηγέτη

Τα εκατομμύρια ενός πρώην ηγέτη

Πάμπλουτος αποδείχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας Ίβο Σαναντέρ. Τεράστιο ποσό δέσμευσαν οι αρχές της χώρας. Δείτε πόσο φούσκωσε τον λογαριασμό του η θητεία του

Σε δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, ύψους περίπου 4 εκ. ευρώ, του πρώην πρωθυπουργού της Κροατίας, Ίβο Σαναντέρ, προχώρησαν οι κροατικές αρχές.

Ο Σαναντέρ συνελήφθη τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, κατηγορούμενος για διαφθορά και κρατείται σε φυλακή της Αυστρίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Γιούταρνι λιστ" του Ζάγκρεμπ, έχουν δεσμευθεί περιουσιακά στοιχεία του πρώην πρωθυπουργού, που ανέρχονται σε 29 εκ. κροατικές κορώνες (3,94 εκ. ευρώ).

Η κροατική υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών λογαριασμών του Ίβο Σαναντέρ.

Από τη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού και τη μεταφορά του στη φυλακή του Σάλτζμπουργκ, σύμφωνα με το δημοσίευμα "πάγωσαν" περιουσιακά στοιχεία, ύψους 19 εκ. κροατικών κορόνων, και στην Αυστρία εντοπίστηκε και δεσμεύθηκε το ποσό των 10 εκ. κροατικών κορόνων.
 

SHARE:

24Media Network