Κατεχόμενα: Αποχωρεί ο Οζερσάι – Πέφτει η “κυβέρνηση” του Ψευδοκράτους

Κατεχόμενα: Αποχωρεί ο Οζερσάι – Πέφτει η “κυβέρνηση” του Ψευδοκράτους
politis.com.cy

Ο Ερχιουρμάν συναντάται σήμερα με τον Μουσταφά Ακιντζί για να του ανακοινώσει τη διάλυση της "κυβέρνησής" του, μετά την παραίτηση του "αντιπροέδρου" και "ΥΠΕΞ" των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι, «αντιπρόεδρος» και «υπουργός Εξωτερικών» των κατεχομένων της Κύπρου ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από τη «συγκυβέρνηση», γεγονός που σημαίνει το τέλος της «κυβέρνησης» του Τουφάν Ερχιουρμάν. Το πρωί της Πέμπτης προγραμματίστηκε συνάντηση του Ερχιουρμάν με τον Μουσταφά Ακιντζί προκειμένου ο πρώτος να υποβάλει την παραίτησή του.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ επικαλούμενο τουρκοκυπριακά μέσα, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία τρεισήμισι του πολιτικού γραφείου του HP, ο Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε την απόφαση αποχώρησης του και δήλωσε ότι το αν θα μείνουν στην «αντιπολίτευση» ή αν θα προχωρήσουν σε συνομιλίες για τη δημιουργία άλλης «κυβέρνησης» θα το αποφασίσει το ανώτατο κομματικό όργανο του κόμματος.

Δήλωσε επίσης ότι ένας από τους λόγους αποχώρησης από την «κυβέρνηση» είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης με αφορμή την εκμίσθωση «κρατικής γης» από το «υπουργείο Δημοσιονομικών».

Ο κ. Οζερσάι είχε ζητήσει ακύρωση της εκμίσθωσης γης από τον Σερντάρ Ντενκτάς στον γιο του, για την ίδρυση πανεπιστημίου με την ονομασία «Ραούφ Ντενκτάς».

Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Σερντάρ Ντεκτάς από το «υπουργείο Δημοσιονομικών», ο κ. Οζερσάι απάντησε μόνο ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς δεν ήταν απλός «υπουργός» αλλά και ο πρόεδρος ενός από τα τέσσερα «συγκυβερνώντα» κόμματα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων «βουλευτικών εκλογών».

Πάντως, σύμφωνα με πηγές από τα κατεχόμενα, η παραίτηση Οζερσάι σχετίζεται με την πρόθεσή του να κατέλθει υποψήφιος για την «προεδρία» με την υποστήριξη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας του Ερσίν Τατάρ, διαδόχου του Ερογλου.

Τόσο ο Οζερσάι όσο και ο Τατάρ μετέβησαν πρόσφατα στην Τουρκία, με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες να κάνουν λόγο για συναντήσεις των δύο αντρών με στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα