Κατέληξε το δίχρονο αγγελούδι

Κατέληξε το δίχρονο αγγελούδι
© CORBIS

Δεν τα κατάφερε τελικά το κοριτσάκι που είχε τραυματιστεί σοβαρά αφού είχαν περάσει από πάνω του δύο οχήματα και μετά είχε αγνοηθεί για αρκετά λεπτά πάνω στο πεζοδρόμιο από τους αδιάφορους περαστικούς

Πέθανε η δίχρονη Γιουέ Γιουέ που είχε τραυματιστεί σοβαρά αφού είχαν περάσει από πάνω του δύο οχήματα και μετά είχε αγνοηθεί για αρκετά λεπτά πάνω στο πεζοδρόμιο από τους αδιάφορους περαστικούς.       

"Η μικρή Γιουέ Γιουέ πέθανε στις 00.32", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του γενικού στρατιωτικού νοσοκομείου της Καντόνας (νότια Κίνα) όπου είχε εισαχθεί, χωρίς μεγάλες ελπίδες να αναρρώσει δεδομένης της απελπιστικής κατάστασής της.

Το κοριτσάκι χτυπήθηκε στις 13 Οκτωβρίου, πρώτα από ένα μικρό φορτηγό και μετά, ενώ κειτόταν στο οδόστρωμα, πέρασε από πάνω του ένα φορτηγό. Βρισκόταν μπροστά από το κατάστημα της οικογένειάς του, σ' ένα στενό δρόμο στην πόλη Φοσάν.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν από τις κάμερες επιτήρησης και μπορεί κανείς να δει στο Ίντερνετ, δείχνουν στη συνέχεια μια δεκαπενταριά κατοίκους και οχήματα να περνούν δίπλα από το αιμόφυρτο παιδί χωρίς να σταματήσουν.

Μια ρακοσυλλέκτης τραβάει τελικά το κοριτσάκι στην άκρη του δρόμου, όμως οι διάφοροι καταστηματάρχες στην περιοχή αγνοούν εκκλήσεις της για βοήθεια. Η γυναίκα κατάφερε στη συνέχεια μόνη της να ειδοποιήσει τη μητέρα του μικρού κοριτσιού, σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο.

Αμφότεροι οι οδηγοί που χτύπησαν το κοριτσάκι συνελήφθησαν. Το περιστατικό αυτό, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις οργής, θεωρείται επίσης ενδεικτικό μιας παρέκκλισης της κινεζικής κοινωνίας: πολλοί είναι πεπεισμένοι πως η ταχεία οικονομική ανάπτυξη της χώρας και η γενική αύξηση του πλούτου μεταξύ του πληθυσμού συνοδεύονται από άνοδο του εγωισμού και απώλεια των συλλογικών αξιών της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης.

"Αυτή η κοινωνία είναι σοβαρά άρρωστη. Ούτε οι σκύλοι και οι γάτες δεν θα έπρεπε να έχουν τόσο απάνθρωπη μεταχείριση", έγραψε κάποιος στο κινεζικό αντίστοιχο του Twitter, τον ιστότοπο Sina Weibo.

Ο θάνατος του παιδιού παραμένει σήμερα ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στους κινεζικούς ιστότοπους.

"Αντίο μικρή Γιουέ Γιουέ. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στον παράδεισο", έγραψε ένας χρήστης του Ίντερνετ.

"Αντίο, σου εύχομαι να μην ξαναγεννηθείς στην Κίνα σε μια άλλη ζωή", έγραψε ένας άλλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αδιάφοροι μέχρι θανάτου

SHARE:

24Media Network